2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Tihanyba megy a kortárs művészet

2012. július 24. kedd, 15:15
Címkék:

Nagy áttörésre készülnek idén augusztus 11-20 között az immár másodszor megrendezésre kerülő ARTplacc Kortárs Művészeti Fesztivál szervezői Tihanyban. A MONO Galéria, mely több mint 6 éve egyik meghatározó szereplője a magyar kortárs művészeti életnek, a fesztivál főszervezője lett.

Képzőművészet, koncertek, filmek - ingyenes fesztivál Tihanyban

artplacc

Tihany említése mindenkiben megmozgat valamit. Ám mára a turisztikai kliséken túlmenően semmi igazán komoly kulturális vagy társasági esemény nem kapcsolható hozzá. Tihany régi fényét és szerepét visszaállítandó szeretne a fesztivál áttörést elérni a balatoni kulturális élménykínálatban - tájékoztatta szerkesztőségünket Gyimesi Kinga, a fesztivál sajtóreferense.

Az ARTplacc újító kezdeményezése tavaly nyáron indult és nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy a szélesebb közönségnek, olykor talán szokatlan módon és a hagyományostól eltérő körülmények között mutassa be a kortárs művészetet.

A szlogen azóta sem változott: A kortárs legjava.

Az ARTplacc szeretne kihagyhatatlanná válni mindazok számára, akik csak kicsit is elkötelezettek a kultúra, azon belül is hangsúlyozottan a képzőművészet és más társművészetek vagy éppen a gasztrokultúra iránt.

A kortárs képzőművészet mellett már más kortárs művészeti ágak is megjelennek az idei kínálatban. A fesztiválon az együttműködő partnerek, szervezetek, intézmények révén a videó művészet, a zene, az irodalom, a graffiti és a film is előtérbe kerül.

Az augusztus 11. és 20. között Tihany több helyszínén párhuzamosan futó fesztivál alapját az élvonalbeli kortárs képzőművészeti galériák közös kiállítása és egyben vására adja. A résztvevő galériák listája ( Deák Erika Galéria, Dovin Galéria, Faur Zsófi-Ráday Galéria, Galerie Gaudens Pedit, Godot Galéria, Inda Galéria, kArton Galéria, Erdész Galéria & Design, Kisterem Galéria, Kogart Galéria, MissionArt Galéria, Molnár Ani Galéria, MONO Galéria, Galéria Neon, Nessim Galéria, NextARt Galéria, Várfok Galéria, Viltin Galéria) önmagában szavatolja a minőséget és nyári válogatásaik bemutatásával megadja az egyedi alaphangulatot is.

tihany

A másik helyszín, vagy nevezzük nevén: placc, Tihany frissen átadott főtere, ahol kint a Magtár árnyékában hűsölve kortárs irodalmi felolvasásokon és beszélgetéseken vehetnek részt a felnőttek, diafilmek nézésével kapcsolódhatnak ki a gyermekek, míg az előadóteremben európai művészfilmek vetítésére ülhetünk be esténként.

A kikötő térségébe is életet lehelnek. Ide - a hely szelleméhez hűen - óceánjáró konténerekből álló Kikötőplacc épül, amely az igazán progresszív képzőművészeti és zenei programok, a nyári éjszakák terepe. A félsziget más pontján is találkozhatunk majd művészeti projektekkel, színházi előadásokkal, kiállításokkal, számos workshopba, előadásba kapcsolódhatunk be, illetve minden este lesz koncert is. A programok minden helyszínen ingyenesek.

Részletes program: http://artplacc.hu/

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK