2024.08.07., szerda - IbolyaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Húsz év után zalai olimpikonnak sikerült a hazai sportlövészetben érmet szereznie

2024. augusztus 03. szombat, 19:07
ZalaMédia; MTI, M4 Sport
Címkék: Keszthely, Olimpia, Sport
Major Veronika 20 év után, Igaly Diána (skeet) athéni aranyát követően nyert olimpiai érmet magyar sportlövőként, egyúttal a párizsi magyar csapat hatodik dobogós helyét szerezte meg szombaton - adta hírül az MTI.

A keszthelyi Major Veronika bronzérmes női sportpisztolyban

Major Veronika nagyszerű teljesítménnyel, a döntő közben szétlövést is nyerve bronzérmet szerzett a női sportpisztolyosok szombati fináléjában a párizsi olimpián Chateauroux-ban.

A nyolcadik sorozatban már óriási volt a feszültség a teremben, a négy állva maradt pisztolyos számára az érem volt a tét és ez az eredményeken is meglátszott. Major, a dél-koreai és francia lövő három, az indiai pedig két pontot ért el, ami azt jelentette, hogy Bhaker és a keszthelyi pisztolyos azonos, 28 pontos eredménnyel állt a harmadik helyen, így szétlövés következett.

Forrás: M4 Sport

Az elmúlt időszakban a finálékban kissé visszafogottabban teljesítő Major Veronika ezúttal nem remegett meg és négy pontot lőve legyőzte Bhakert, aki így a negyedik helyen végzett, a magyar pedig bebiztosította érmét.

Innentől már csak a medál színe volt a kérdéses számára, az végül bronz lett, mivel a kilencedik szakaszban szerzett három pontjával 31-gyel állt, aminél a végül szétlövésben győztes dél-koreai és a hazai lövő is kettővel jobb volt, így Major Veronika bronzéremmel zárta az olimpiát. A keszthelyi sportoló ezek után láthatóan boldogan ment ki edzőjéhez, Győrik Csabához, akitől egy nagy ölelés volt a jutalma a harmadik helyért.

Mint azt az érem átvételét követően a Magyar Televízió sportcsatornájának elmondta: nem teljesen érezte jól magát a döntő közben, de hát – mint fogalmazott – nem is ezért jött.

„Nagyon nehéz megszólalni, megvan, amiért jöttem, nagyon boldog vagyok. Ha mondhatok ilyet, nem éreztem magam jól a lőállásban, de nem azért jöttem, hogy jól érezzem magam, végigcsináltam a munkát, erre nagyon büszke vagyok. Nagyon jó érzés volt végig versenyezni, ellőttem mind az ötvenet. Boldog vagyok. Csak azt tudtam, hogy érmet szeretnék nyerni, és ez sikerült, a verseny közben csak a technikára fókuszáltam. A szétlövésekben nagyon jó vagyok, bíztam magamban” – mesélte boldogan bronzérmét követően Major.

Forrás: MTI; M4 Sport

Fotó: Facebook/M4 Sport

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK