2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Közös produkciót terveznek

2015. március 20. péntek, 08:04
Címkék:

A március 15-i nemzeti ünnephez kapcsolódóan vendégszerepelt megyénk több településén a marosvásárhelyi Maros Művészegyüttes, melynek tagjai ellátogattak Zalaegerszegre, a Göcseji Falumúzeumba is.

maros1

Maros Művészegyüttes: látogatás a Göcseji Falumúzeumban

Barabási Attila, a Maros Művészegyüttes igazgatója érdeklődésünkre elmondta, többször jártak márt Zala megyében és Zalaegerszegen is, ahol olyan embereket ismerhettek meg, akik hasonlóképpen gondolkodnak, mint a székelyföldi magyarok. A baráti és szakmai kapcsolatok kialakítása, ápolása nagyon fontos számukra, ennek egyik színtere a testvértelepülési együttműködések. Zalaegerszeg és Marosvásárhely mellett ilyen kapcsolatot ápol egymással Kibéd és Zalalövő, mely utóbbi létrejöttében sokat köszönhetnek a megyeszékhely vezetésének. Az igazgató beszélt arról is, hogy szorosabbra fűzik a Maros Művészegyüttes és Zalai Táncegyüttes közti kapcsolatot. Fontosnak tartják, hogy együtt táncoljanak, mulassanak, zenéljenek, mert így a magyar emberek, még ha ezer kilométerek is választják el őket egymástól, meg tudják őrizni örökölt identitásukat, és helyt tudnak állni a 21. század küszöbén.

maros muveszegyuttes net

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere elmondta, június 17–20. között Marosvásárhelyen először mutatkozik be közös gálaműsorral Marosvásárhelyen a Maros Művészegyüttes és a Zalai Táncegyüttes. A rendezvénysorozat egyik fontos apropója, hogy ekkor ünneplik Marosvásárhely–Zalaegerszeg Baráti Társaság a fennállásának tizenöt éves jubileumát. A polgármester jelezte azt is, hogy a tizennégy testváros közül az egyik legszorosabb kapcsolatot Marosvásárhellyel ápolják. A Maros Művészegyüttes március 15-i nemzeti ünnepünk kapcsán érkezett a megyébe. Tagjait örömmel invitálták a falumúzeumi látogatásra, ahogy elvárják őket a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város fennállásának 130. évfordulóján tartandó rendezvénysorozatra is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK