2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Harminc éves a színház

2012. szeptember 06. csütörtök, 19:05
Címkék:

Évadnyitó színházi forgatagot és jubileumi gálaműsort szervez szeptember 15-én a Hevesi Sándor Színház, fennállásának 30. évfordulója alkalmából. A részletekről sajtótájékoztatón számolt be dr. Besenczi Árpád igazgató.

szinhaz 2012

Harmadik alkalommal kezdődik az őszi szezon évadnyitó forgataggal, ám ezúttal a teátrum úgy határozott, hogy a vidám kulturális eseményt összekötik az intézmény jubileumi évfordulójával, melynek során Ruszt József rendezőről, a színház alapító-igazgatójáról is megemlékeznek.

Az igazgató elmondta: szombaton fél háromtól az immár hagyományos kulisszajárással indul a program. Színészek vezetésével bárki meglesheti, mi van a színpad mögött, hol és hogyan folyik a munka a próbateremben, vagy a díszlet- és jelmeztárban. Négy órától Bálna bál címmel Ecsedi Erzsébet és Ecsedi Csenge zenés gyermekműsorára kerül sor, majd a teátrum új színészei (Mikita Lilla, Farkas Gergő és Kató Balázs) mutatkoznak be. Madák Zsuzsa színész-dramaturg rendezésében pedig egy izgalmas időutazásra is sor kerül a 20. századi divat világában.

A jubileumi gálaműsorra fél nyolctól kerül sor a színház nagyszínpadán, ahol fellépnek a 30 éves társulat hajdani és jelenlegi tagjai. A műsort Tánczos Adrienn és Kiss Ernő színművészek vezetik, az est rendezője pedig Sztarenki Pál lesz.

A sajtótájékoztatón elhangzott: szeptember 13-án Ruszt József sírjánál helyeznek el koszorút, emlékezve a 30 évvel ezelőtti, első társulati ülésre. Október 12-én pedig az évadnyitó nagyszínpadi előadással is a néhai rendező előtt tisztelegnek. 1986-ban Ruszt rendezésében láthatta először a közönség Lessing: Bölcs Náthán című drámáját, melyet most Csiszár Imre állít színpadra, s Tordy Géza lesz a főszereplő. E napon kerül a színház emeleti galériájában felállításra Ruszt József mellszobra is, mely Béres János szobrászművész munkája.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK