2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Flamenco és filharmonikusok a zsinagógában

2015. április 27. hétfő, 09:28
Címkék:

Két izgalmas produkcióval is várja a közönséget a következő napokban a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem. Április 29-én 19 órától Sóhajok címmel egy flamenco koprodukcióra kerül sor, május 6-án pedig Pannon Filharmonikusok adnak koncertet.

flamenco

Spanyol hatások és klasszikus zenék

A szerdai táncprodukciót Pirok Zsófia rendezte, mégpedig a keleti filozófia jegyében. "Minden élet egy belégzéssel kezdődik, és minden lélek egy kilélegzéssel távozik. Mindent a ritmus, a pulzálás hat át." – vallja a rendező. A magyar (Szirtes Edina Mókus-ének, hegedű, Tar Gergely-ütőhangszerek) és spanyol (Cristina Soler-flamenco ének, Juan Jose Bando-flamenco gitár) művészek szereplésével létrejött előadás az élet sóhajait jeleníti meg a zene és a tánc eszközeivel.

A májusi filharmonikus koncerten Bach E-dúr és A-moll hegedűversenye, valamint Mozart G-moll szimfoniája csendül fel Vass András vezényletével.

filharmonikusok

A Pannon Filharmonikusok immár több mint 200 éves múltra tekint vissza, hiszen jogelődje, a Zeneművész Társaság, 1811 decemberében koncertezett először. A filharmonikusok mára Európa-szerte ismert és elismert zenekarrá váltak; néhány éve bejárták Németország és Svájc nagy koncerttermeit is, de Ausztriában, Hollandiában, Horvátországban, Angliában, sőt az USÁ-ban is megfordultak.

A pécsi Kodály Központ rezidens zenekaraként évi negyvenkét produkciót állítanak színpadra Pécsett, ezen kívül tált házzal futó koncertsorozatuk van a fővárosi Művészetek Palotájában.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK