2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Jól hajráztak a hazaiak

2016. május 05. csütörtök, 05:49
Címkék:

Egis Körmend - Zalakerámia ZTE KK 88-78 (24-12, 20-28, 13-19, 31-19)

NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés, rájátszás, az 1-8. helyért. Körmend, 2000 néző. Jv.: Földházi, Benczúr, Söjtöry.

Körmend: Petty (9/3), Channels (22/18), McKinney-Jones (19/3), Dickerson (23/15), Duinker (11/3). Csere: Tóth N. (2), Ferencz (2), Lakosa. Vezetőedző: Teo Csizmics.

ZTE: Kinney (16/6), Govens (14/6), Kerpel Fronius (2), Mohácsi (17/6), Pantelics (22/15). Csere: Velkey, Balmazovics (7/3), Czinger. Vezetőedző: Bencze Tamás.

A Körmend kapta el azt a bizonyos fonalat a mérkőzés elején, két hárompontossal nyitott (3. p.: 6-2). A ZTE rendkívül gyengén dobta a távoliakat, így nőtt a vasiak előnye (8. p.: 15-7). Továbbra is akadozott a ZTE játéka, az első tíz perc végén tíz pont fölé nőtt a házigazdák előnye . A második negyedben öt percen át még a Körmend irányított. A zalaiak lassan vették fel a mérkőzés ritmusát, de miután egy-két hárompontosuk is a gyűrűben landolt, felzárkóztak. Mohácsi betörésekből szerzett értékes kétpontosokat. A negyed végén két zalai tripla hullott a kosárba, és a ZTE nagyot küzdve visszajött a mérkőzésbe.

Fordulás után tovább tapadt ellenfelére a ZTE, a 25. percben Pantelics 3 pontosával utol érte ellenfelét (50-50). Úgy nézett ki, hogy a vendégekel tudnak lépni a hazaiaktól (26. p.: 50-56) Egy két pontatlan dobás, eladott labda után ismét a házigazdáknál volt az előny. Nagy csatát hozott a befejező tíz perc, a ZTE egészen a 38. percig tartotta a lépést a vasiakkal. Ekkor már Pantelics , Kinney és Mohácsi is azonban 4 személyi hibánál tartott, védekezése nem lehetett hatékony, amit a hazai kihasználtak. Ismét jöttek a Körmendi hárompontosok és nyert a hazai együttes.

A mérkőzést végeredményét döntően befolyásolta, hogy a mérkőzés kritikus szakaszaiban a hazaiak jobban dobták a triplákat. A ZTE fault problémákkal is küzdött a kisebb rotációja miatt. Érdekeségként: a Körmend sikerét öt légiósának köszönheti, a magyarok nem sokat tettek hozzá a sikerhez. A ZTE-nél Mohácsi jól teljesített.

A három győztes mérkőzésig tartó páros mérkőzés állása 1-0 a Körmend javára.

Értékelés:

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Gratulálok a Körmendnek, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Különösen azért, mert a befejező negyedben extrán teljesített.

Bodrogi Csaba, a ZTE sportigazgatója: - A küzdelmes, végig nyílt találkozón a hajrában a házigazdák jól dobták a hárompontosokat, ezzel nyertek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK