2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Helyreállítják az útburkolatokat

2015. május 19. kedd, 15:25
Címkék:

Megkezdték az útburkolatok helyreállítását a KEOP-pályázat keretében zajló ivóvízhálózat-rekonstrukcióhoz kapcsolódóan Zalaegerszegen. A sajtó munkatársait az Eötvös-iskola elé invitálták a munkálatok megtekintésére.

ut helyreallit net

Az ivóvízhálózat korszerűsítése
utolsó fázisához érkezett

Bali Zoltán, a Zalakeop Ivóvízminőség-javító Társulás elnöke elmondta, szeptember 30-án záruló uniós projektben az utak és munkaterületek rekonstrukcióját a Köztársaság útján kezdték meg, innét haladnak a város többi része felé. Az Egerszeg-hegyen, a Király horhos és Hóvirág utca kereszteződésében még dolgoznak az ivóvízvezetékek bekötésén, ami június végére, illetve július közepére fejeződik be. Ezt követően állítják helyre az utcákat teljes szélességben. Erre azért van szükség, mert az ivóvízvezetékek cseréjét szennyvízberuházás előzte meg. Bali Zoltán kitért arra, hogy a rekonstrukció vagy az ivóvízvezetékek nyomvonala felett, vagy egy sávon, vagy teljes szélességben valósul meg. A kivitelezés idejére türelmet és megértést kért a lakosságtól.

Király Péter, a generálkivitelező munkahelyi mérnöke hozzátette, a Köztársaság útja mellett a Göcsej Pataki Ferenc utcában is dolgoznak. Először a közmű feletti sávokat állítják helyre, majd az utak és járdák következnek a zöldterületek rendbetétele mellett. A Kertváros után az Arany János utcában folytatják a munkát. A Mikes Kelemen utcában mindkét két oldalon kicserélik a szegélyt, és teljes pályás szőnyegezést hajtanak végre. A Kispest és Madách utcákban teljes szélességben újítják meg a járdákat, a Berzsenyi és a Síp utcákban mart aszfalttal javítják ki az útburkolatot. A peremkerületekben is megújítják az úttesteket, többek között az Andráshidai, a Gazdaság és Nyíres utcákban, a Csácsbozsoki városrészben pedig a Balatoni úttól a Nyerges utca felé haladva. Az ivóvízminőség-javító projekt Zalaegerszegen kívül 14 települést érint, ezekben a falvakban is helyreállítják az útburkolatokat.

ut helyreallit net1

Orosz Ferencné önkormányzati képviselő érdeklődésünkre elmondta, szívügyének tartja, hogy a Kertvárosban az utak, járdák állapota megfeleljen a lakosság elvárásainak. Éppen ezért örül annak, hogy a Köztársaság útján és a Göcsej Pataki Ferenc utcában megújulnak az úttestek és a zöldfelületek az önkormányzat támogatásának köszönhetően. Mint mondta, a kivitelező szépen dolgozik, mellyel a lakosok is elégedettek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK