2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Ismét vendégek ülhetnek a Zalai Kanapéra

2014. február 18. kedd, 19:12
Címkék:

Néhány évnyi szünet után március 4-én folytatódik a Zalai Kanapé című kulturális talk-show. A népszerű rendezvénynek ezentúl a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem ad majd otthont. Az estek házigazdája ezúttal is Turczi István költő, műsorvezető lesz, akinek a Duna TV-n már ment egy hasonló műsora.

A zsinagógában folytatódik a talk-show

A havonta megrendezésre kerülő talk-shownak két helyi háziasszonya is lesz: Karáth Anita költő-tanár - aki már korábban is az egyik szervezője volt a rendezvénynek - és Nagy Réka esztéta, pszichológus, aki most csatlakozott a teamhez.

A két zalaegerszegi szervező érdeklődésünkre elmondta: mindig is szerettek volna valami közös kulturális programot szervezni, így logikusnak tűnt, hogy azt élesszék újjá, ami egyszer már sikeres volt. Karáth Anita elárulta: a talk-show tulajdonképpen vele együtt "szülési szabadságra ment". Most jött el az a szerencsés pillanat, amikor úgy érezte, hogy érdemes folytatni a programot. Annál is inkább, mert nagyon sokan hiányolták, és érdeklődtek nála, hogy mikor lesz megint. Örül, hogy a szervezési munkákat most Nagy Rékával együtt bonyolíthatta le, akivel egyébként is nagyon jó barátságban vannak.

A pécsi születésű pszichológus már jó ideje Zalaegerszegen él. Azt tapasztalja, hogy igényes kulturális műsorra itt is bőven van igény. "Show-műsorok eddig is voltak a városban ám, a "talk" része lemaradt. Ezen szeretnének változtatni. A Zalai Kanapén olyan országosan ismert előadók, művészek, médiaszereplők foglalnak majd helyet, akiknek munkájára joggal lehetünk büszkék. A műsor második részében pedig mindig lesz zalai kötődésű szereplő is."

Március 4-én Feke Pál musicalszínész, Sebestyén Áron jazz-zongorista, dr. Gombos László állatorvos kutyája, Gyömbér lesz a vendég. Ez utóbbi Nagy Réka szerint azért is fontos, mert szeretnék népszerűsíteni a Gyömbérhez hasonló terápiás kutyákkal végzett fejlesztőmunkát, akár az oktatás, akár a pszichológia terén.

A talk-show menetével kapcsolatban Karáth Anita elmondta: az eddigiektől eltérően most lesz szünet is a műsorszámok között. Ezt pedig arra használják ki, hogy a zsinagóga emeleti büféjét ismét élettel töltsék meg. "Voltak idők, amikor igazi közösségi hely, társadalmi színtér volt ez a klubhelyiség. Most ezt a hangulatot kívánjuk visszahozni. A rendezvény ideje alatt itt működik majd a büfé, és reményeink szerint a kulisszák mögött ismét beszélgetésekre, kapcsolatteremtésekre kerülhet itt sor. Egy meghitt, igényes, ám nem feszengős hangulatot szeretnénk az egész műsor idejére a hangversenyterembe varázsolni."

kanape-csajok

Karáth Anita és Nagy Réka

A szervezők elmondták: köszöntet jár a zsinagóga igazgatójának - Nagy Johannának - hogy befogadta a talk-showt, és hogy partner volt az előkészületekben. Kiemelték azt a példa értékű szponzori összefogást is, aminek segítségével megvalósulhat a következő három hónap műsora. Nemcsak az önkormányzat, és az önkormányzati cégek, hanem kis- és középvállalkozások, és nagyvállalatok is támogatják az eseményt.

A tervek szerint a március 4-i nyitány után áprilisban és májusban lesz még ebben a szezonban Zalai Kanapé, majd nyári szünet következik. Szeptembertől aztán újraindul a show-műsor. Az est háziasszonyai annyit még elárultak: az április rendezvény sztárvendége Kepes András újságíró lesz.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK