2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Közel a bravúrhoz

2014. november 23. vasárnap, 10:32
Címkék:

ZTE NKK - Aluinvent DVTK Miskolc 62-67 (10-24, 14-15, 26-12, 12-26)

Női kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 200 néző. Jv.: Farkas, Gelencsér, Radnóti.

ZTE: Nagy D. (11), Szélesy (4), Ambrus (-), Mackay (4), Zele (23). Csere: Horváth Zs. (13), Darida, Varga (4), Velkey (3/3). Vezetőedző: Gáll Tamás.

DVTK: Snytsina (9/3), Horváth B. (8/6), Czank (9/3), Bálint (9/3), Coulibaly (12), Csere: Szécsi (10), Szabó P. (2), Bias (5), Dubei (3/3). Vezetőedző: Lopez Maikel.

A Győr ellen kiállított Gáll Tamás egy mérkőzéses eltiltást kapott, így a Diósgyőr ellen Bukics Zsolt pályaedző dirigálta a ZTE-t. A Győr ellen remekül ugrott be a pályaedző. A miskolciak viszont erősebb játékoskerettel rendelkeznek, mit a Rába-partiak, de ellenük is bravúrra készült a ZTE.

Rosszul kezdte a találkozót az egerszegi csapat, az első 10 percben egyértelműen a vendégek akarata érvényesült. A hazaiak pontatlanul céloztak, és több labdát is eladtak. A folytatásban megkezdte a felzárkózást a ZTE, a nagy szünetig egyszer feljött 6 pontra. (18. p.: 20-26). A hajrá azonban a miskolciaké volt, biztos vezetésükkel vonultak pihenőre a csapatok. Fordulás után még 2 percig a vendégek irányítottak, aztán beleerősített a ZTE. A befejező 10 perc elején először vezetett is (31. p.: 52-51), sőt 58-51-re is elhúzott. A találkozó hajrájában négy labdát is eladott a ZTE, a DVTK büntetett, és megfordította a vesztésre álló találkozót.

A Győr után a DVTK ellen is nyerhetett volna a zalai csapat, de a mérkőzés hajrájában hibák sorát követte el, így elmaradt a bravúr.

Értékelés:

Bukics Zsolt, a ZTE pályaedzője: - Ellenfelünk az első két negyedben tálcán kínálta fel a kosárszerzési lehetőséget. Szünet után óriási erőket mozgósítottunk, sikerült is a fordítás, de a hajrát végül is elbuktuk

Lopez Maikel, a DVTK vezetőedzője: - Hét közben nemzetközi kupamérkőzést játszottunk, ma pedig hat órát utaztunk. Érthető, hogy nem voltunk kellően frissek A mérkőzés hajrájában szerencsére jó döntéseket hoztunk, ezzel megfordítottuk a vesztésre álló mérkőzést.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK