2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Szünet után jobbak voltak

2015. május 24. vasárnap, 19:37
Címkék:

ZTE FC - FC Ajka 2-0 ( 0-0)

NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1000 néző. Jv.: Kovács G. Gólszerzők: Daru (54. p.), Délczeg (86. p.).

ZTE: Szappanos - Króner, Forgács, Kovács G., Bedi - Simonfalvi, Szakály, Vittman (Szöllősi 46. p.), Délczeg ( Grbics 86. p.), Babati - Daru (Bailo 80. p.). Vezetőedző: Lendvai Miklós.

A csúszós mély talajhoz nehezen alkalmazkodtak a csapatok. Az első 15 percben két 11-es gyanús esetet, egy ajkai kezezést, a másik kapunál Kovács G. szabálytalan szerelését, nézett el a játékvezető. A következő 15 percben mezőnyjátékkal múlatták a csapatok az időt, helyzetek nem igen alakultak ki egyik kapu előtt sem. A ZTE védelmében a gyors ajkai Major okozott gondot, a Gyenesdiásról elszármazott csatárt szeretné megszerezni a ZTE. Szünet után Daru percei következtek. Háromszor kerül helyzetbe, ebből egyet értékesített. A téli igazolások közül ő szolgálta meg leginkább az árát. A gól után átvette irányítást a zalai csapat, a vendégek 20 percig semmi veszélyt nem jelentettek Szappanos kapujára. Ezt követően azonban két védelmi megingást kis híján kihasználtak a vendégek. Majd a csereként beállat Szöllősi lövését védte Jánosa. A középpályás beállítása jó húzásnak bizonyult, többször jó labdákkal hozta helyzetbe társait, s ha többet futna, a ZTE vezére lehetne. A mérkőzés közben szépen csordogált, a hajrában tette biztossá győzelmét a ZTE. Pár percet játéklehetőséget kapott a légiós szabály áldozatául eső, a zalaiaktól búcsúzó szlovén Grbics, egerszegi ittléte során erősége volt a ZTE-nek.

Az utolsó hazai találkozóján a kapu előtt határozottabb játékot produkáló ZTE megérdemelten nyert.

Értékelés:

Lendvai Miklós, a ZTE vezetőedzője: - A 8. hely megtartása érdekében az Ajka és a jövő heti Kaposvár elleni találkozókat nyernünk kell. Az első félidőben főleg támadásban maradtunk el az elvárt szinttől. Szünet után jobban játszottunk, aminek meglett az eredménye. Megérdemelten nyertük meg a találkozót.

Jákli Péter, az Ajka vezetőedzője: - A második félidőben fölénk kerekedett a ZTE. Az első játékrészben még rendben volt minden, ekkor gólokat lőhettünk volna. Szünet után jobban játszott a hazai csapat, megérdemelten nyert.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK