2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Rövidzárlat a végén

2014. november 20. csütörtök, 07:59
Címkék:

Kaposvári KK - Zalakerámia ZTE KK 88-72 (21-17, 14-26, 23-11, 30-18)

NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Kaposvár, 1200 néző. Jv.: Kapitány, Szabó G., Praksch.

Kaposvár: Gibson (2), Fodor M. (18/12) Raivo (22/9), Hendlein (14), Spica (20). Csere: Jancsikin (7/3), Grebenár (2), Benke (3/3), Horváth M., Kovács S. Vezetőedző: Fekete Ádám.

ZTE: Graham (8), Kertész (4), Gáspár (19/6), Healy (29/6), Tamir (4). Csere: Ilics (6), Mohácsi (2), Czinger. vezetőedző: Milos Sporar.

A ZTE centergondokkal küzd, Lekli felépülése januárra várható. Így érthető, hogy erre a posztra Nemanja Ilics személyében új játékos érkezett,aki a Kaposvár ellen már be is mutatkozott. Darling maradt ki a légiósok közül. Álomszerűen kezdte a mérkőzést a ZTE, a hazaiak 5 perc alatt mindössze 2 pontot dobtak ( 5. p.: 2-10). A vendégek figyelmetlenségét kihasználva egy perc alatt azonban felzárkózott a Kaposvár. Fej-fej mellett haladt egy ideig a két csapat. A második 10 perc egyértelműen a vendégeké volt. A ZTE jól védekezett pontosan támadott, és a félidőben 8 ponttal vezetett. A folytatás azonban már nem így sikerült, fokozatosan felőrölte ellenfelét a hazai együttes, a ZTE-nek főleg támadásban akadtak gondjai. Healy ugyan termelte a pontokat, mellette még Gáspár igyekezett, a többiek azonban nem nagyon találtak a gyűrűbe. A befejező negyedre a ZTE védőjátéka is visszaesett, gyorsan meglett a 10 pont a két csapat között, és innen már nem tudott visszakapaszkodni a ZTE.

A ZTE játékosai ezúttal is nagyot küzdöttek. Az három negyed után még bizakodhattak a bravúrban. A jobb kerettel rendelkező somogyiak a befejező negyedben érvényesítették nagyobb tudásukat.

Értékelés:

Kis Attila, a ZTE technikai vezetője: - Harminc percig jól játszottunk. Utána rövidzárlatunkat jól használta ki a Kaposvár, és már nem tudtunk visszajönni a mérkőzésbe.

Kertész Dániel, a ZTE játékosa: - Három negyeden át bizakodhattunk a bravúrban, utána sajnos fölénk kerekedtek a somogyiak. Akár a Sopron ellen, ismét a 4. negyedben buktuk el a mérkőzést.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK