2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Nagy csatában vereség

2014. január 05. vasárnap, 12:52
Címkék:

Zalakerámia ZTE KK - Soproni KC 78-85 (21-17, 13-20, 12-12, 22-19, h: 10-17)

NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 2000 néző. Jv.: Benczúr, Surányi, Gerencsér.

ZTE: Boston (15/3), Safford (23/12), Gáspár (7/6), Plumb (7/3), Lekli (15). Csere: Kertész (3/3), Koma (4), Czinger (2), Kovács Á. (2). Vezetőedző: Völgyi Péter.

Sopron: Thomas (12/6), Tóth G. (10/6), Thompson (20/6), Takács (4), Barovic (20). Csere: Ruják (7/3), Molnár (3), Trepák (2), Dénes (7). Vezetőedző: Sabáli Balázs.

A mérkőzés előtt az 1988-ban bajnokságot nyert ZTE csapatát köszöntötték. Az egykori bajnokok a mai játékosokkal vonultak a küzdőtérre, és Gyutai Csaba polgármestertől vehettek át ajándékot.

Az első kosarat a vendégek szerezték, azonban az első negyedben javarészt a ZTE vezetett. Mindkét oldalon a védekezés dominált, a támadásokban sok volt a pontatlanság. A második negyedben magára talált a Sopron. Igaz ehhez kellett a ZTE is, több eladott labda után a vendégek könnyű kosarat szeretek. A 19. perben már 8 ponttal is vezettek (29-37).

A harmadik negyedben a küzdelem dominált, mindkét oldalon sokat hibáztak a játékosok. A befejező negyed elején a Sopron 6-7 ponttal vezetett. A játékvezetők 5 percig nem fújtak személyi hibát a vendégeknek. Veszni látszott a mérkőzés, de Safford két triplájával és egy kétpontosával visszajött a mérkőzésbe a zalai csapat. A befejezés előtt - nem sokkal - négy ponttal a ZTE vezetett, a Sopron azonban a hazaiak hibáit kihasználva kicsikarta a hosszabbítást. A ráadásban egy darabig a ZTE vezetett a befejezés előtt 1 perc 37 másodperccel hat ponttal 76-70-re. Ám a hazaiak sietették a támadásokat, a támadó idő vége előtt 10 másodperccel eldobták a labdát, pontatlanul. A vendégek két 3 pontossal egyenlítettek. A befejezés előtt 9 másodperccel a ZTE támadhatott, de Boston eladta a labdát. A vége előtt 1 másodperccel vitatott bírói ítélet után büntetőket dobhatott a Sopron. Sőt technikai hibát is kapott Völgyi Péter. Ezzel végleg eldőlt a találkozó sorsa.

Kosaras nyelven szólva, a bírók nem fújtak hazai pályát, de a mérkőzés kétszer is a ZTE kezében volt. Taktikai éretlenség és eladott labdák megpecsételték a hazaiak sorsát.

Értékelés:

Völgyi Péter, a ZTE vezetőedzője: - Gratulálok a Sopronnak. A végjátékban buta hibákat követtünk el.

Sabáli Balázs, a Sopron vezetőedzője: - Jól felkészült belőlünk a ZTE. Tompán játszottunk, de légiósunk legjobbkor dobta be a 3 pontosokat.

Kertész Dániel, a ZTE játékosa: - Küzdelmes mérkőzést játszottunk a Sopronnal, mindkét oldalon a védekezés dominált. Úgy érzem, bírói hibák is belejátszottak vereségünkbe.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK