2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Gyenge játék - megérdemelt vereség

2014. február 23. vasárnap, 08:34
Címkék:

Zalakerámia ZTE - PVSK Pannonpower 66-76 (6-18, 18-20, 25-24, 17-14)

NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1800 néző. Jv.: Papp, Ádám, Jurák.

ZTE: Boston (11), Gáspár, Plumb (10/3), Safford (11), Lekli (18). Csere: Kertész, Koma, Kámán (9/3),, Kovács Á. (2) Velkey (5/3). Vezetőedző: Raul Jimenez.

PVSK: Kovács (4), Csabay (9/9), Budimir (12), Nelson (23/3), Sarlija ( 14). Csere: Halász (6), Bíró (5/3), Nagy (3), Bödör. Vezetőedző: Csirke ferenc.

Bár a mérkőzés időben elkezdődött, de "az öltözőben maradt a hazai csapat". A pécsiek könyörtelenül kihasználták a ZTE hibáit ( 4. p.: 4-12) . Az első negyedben úgy szereztek több mint 10 pontos előnyt, hogy ők sem játszottak jól. Egy ideg még bizakodtak a hazai szurkolók, hogy belelendül a csapatuk, de ez nem következett be. A folytatásban is elképesztően gyenge támadójátékot produkáltak az egerszegiek, akik csak a mérkőzés 14. percében szerezték 10. pontjukat. Állandósult a két csapat között a tíz pontos különbség.

A ZTE csikorogva néha 10 pont alá csökkentette hátrányát, de nem nagyon sikerült közelebb kerülnie a vendégekhez. A 4. negyedben már 16 ponttal vezetett a PVSK. A szurkolóknál elszakadt a cérna, repült a pályára az üdítős pohár. A mérkőzés során gyengén teljesítő három sípmester közül Papp játékvezető is túl pörgött. Felesleges szerepléseivel csak provokálta a közönséget. A kényszerszünet nem zavarta meg a vendégeket. Igaz a hajrára visszavettek a tempóból, így sikerült a zalai csapatnak szebbé tenni a vereséget.

Alacsony színvonalú találkozón a kosárlabda szépségeiből keveset láthattak a nézők. A ZTE-nél jócskán kevesebbet hibázó PVSK megérdemelten nyert.

Értékelés:

Raúl Jiménez, a ZTE vezetőedzője: – Elnézést kérek a mai teljesítményünkért, nagyon gyengék voltunk. Az első negyedben lassan játszottunk. Ha nem működünk igazán csapatként, nem lehetünk sikeresek.

Csirke Ferenc, a Pécs vezetőedzője: - Óriási fegyvertényt hajtottunk végre, idegenben nyerni mindig bravúr. Jól, és taktikusan játszottunk. Kihúztuk a ZTE "méregfogát" nem engedtük nekik a gyors támadásvezetést, amiben jók.

Kámán Tamás, a ZTE játékosa: - Pocsék dobószázalékot produkáltunk, s lepattanózásban is gyengék voltunk. Nem sikerült gyors indításokból sem kosarat szerezni. Megérdemelten szenvedtünk vereséget..

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK