2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Egyre nagyobb gödörben

2015. március 29. vasárnap, 07:23
Címkék:

Zalakerámia ZTE KK - MAFC 84-87 ( 20-17, 24-17, 17-25, 23-28)

NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Középszakasz, alsóház. Zalaegerszeg, 700 néző. Jv.: Kapitány, Praksch, Kulcsár.

ZTE: Dzambics (12/6), Mohácsi, Darling (4), Csohadarevics (18/3), Tamir (12). Csere: Lekli (13/3), Velkey (7/3) Fekete (18/3), Kis. Vezetőedző: Milos Sporar.

MAFC: Brown (9), Misek (8), Fodor (23/18) Toutziarakis (14), Glenn (22). Csere: Lakosa (6), Lakits (2), Tursics (3) Vezetőedző: Vezetőedző: Stefan Timbus.

Az már biztossá vált, hogy a középszakasz vége után a két csapat játszik egymással a kiesés elkerüléséért. A találkozó a pályaválasztói kedvezmény miatt volt fontos mindkét együttes számára. A ZTE jól kezdte a találkozót, négy-öt ponttal vezetett, de rövid időre fordítottak a vendégek. Úgy nézett ki, hogy a második 10 percben hazaiak eldöntik a találkozó sorsát, összeállt a csapat védekezésük, s a 15. percben már több mint 10 ponttal vezettek (36-25). Előnyük a nagyszünetig kitartott.

Fordulás után a fővárosiak jóval keményebb védekezésre váltottak, míg a ZTE ebben a műfajban rendkívül gyengét produkált. A MAFC a 34. percben visszavette a vezetést, és a befejezés előtt három perccel már hat pont volt előnye (73-79). A ZTE valahogy visszakapaszkodott a mérkőzésbe, 16 másodperccel a vége előtt Csohadarevics révén egyenlíthetett volna, de csak egy büntetőt dobott be a légiós, ami végzetesnek bizonyult.

Döntő fontosságú találkozót vesztett el a ZTE, mivel a második félidőre teljesen szétesett a játéka. A bent maradáshoz most már extra bravúrra lesz szükség. A mérkőzés krónikájához hozzá tartozik, hogy a három játékvezető rendkívül gyengén bíráskodott. Nevetséges helyzetekben (háromszor!) kérték a video-bíró segítségét. Gyorsan hozzá tesszük, hogy ennek ellenére nem ők okolhatók a ZTE vereségéért.

Értékelés:

Milos Sporar, a ZTE vezetőedzője: - A második félidőben vesztettük el a mérkőzést. Pár találkozót lehet nyerni csak támadással, védekezés nélkül az első osztályban nem lehet boldogulni.

Stefan Timbus, a MAFC vezetőedzője: - Jól kezdtünk, aztán a hosszú utazás miatt visszaestünk. A csapat második félidei teljesítményéhez csak gratulálni tudok. Mentálisan is ellenfelünk fölé kerekedtünk.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK