2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Az 5. helyért mérkőzhetnek

2015. április 01. szerda, 05:42
Címkék:

ZTE NKK - Atomerőmű Szekszárd 81- 71 (27-19, 17-28, 21-10, 16-14)

NB I-es női kosárlabda-mérkőzés. Rájátszás az 5-8. helyért, harmadik találkozó. Zalaegerszeg, 200 néző. Jv.: Boros, Jurák, Minár.

ZTE: Nagy D. (8), Darida (3/3), Varga ( 7), Mackay (20/6), Zele (18/3). Csere: Szélesy (18/3), Aldazabal (4), Velkey (3/3). Vezetőedző: Gáll Tamás.

Szekszárd: Scsekics (24/3), Studer Á. (10/3), Hajdú (8/6), Manseré (6), Theodorán (3). Csere: Stjepanovics ( 13), Kovalcsik (3), Boskovics (2), Studer Z. (3/3). Vezetőedző: Magyar Gergely.

A mindent eldöntő harmadik találkozót jól kezdte a ZTE. Az első negyedben irányította a játékot, igaz Scsekics révén rendre felzárkózott a vendégcsapat. A második tíz percben főleg támadásban bizonytalanodott el a hazai csapat. Játékosai sokszor előkészítetlenül dobtak, labdáik rendre célt tévesztettek . A Szekszárd előbb egyenlített, majd a hajrában átvette a vezetést.

Fordulás után gyorsan fordított a hazai csapat, Zele hárompontosa után már 55-47re vezetett. A pontok mellett a személyi hibákat is szépen gyűjtögették az egerszegiek. Egy dupla technikai után felzárkóztak a vendégek (55-53). A befejező tíz perc is rendkívül izgalmasan alakult. A ZTE a negyed elején egy újabb technikai után elvesztette Zelét. A külső nyomás alatt sem roppantak össze a zalai lányok, óriásit küzdöttek, és a hajrában Szélesy ponterős játékával megérdemelten nyerték a találkozót. Úgy, hogy közben Vargát és Nagy Dórát is kipontozták a játékvezetők. Ezután következett két játékos a vendégektől.

A ZTE nagyon izgalmas mérkőzésen nyert. Sikerét a példás küzdeni tudásának köszönheti. A csapat az ellenfelet és a külső körülményeket is legyőzte, s így - miután a páros csatát 2-1-re megnyerte - az 5. helyért mérkőzhet.

Értékelés:

Gáll Tamás, ZTE vezetőedzője: - Tipikus rájátszásos mérkőzés volt. Megérdemeltük a győzelmet. Az egész évben nyújtott teljesítményünk alapján megérdemeljük, hogy az 5. helyért játszhassunk.

Magyar Gergely, a Szekszárd vezetőedzője: - Bármilyen büntetést is kapok, nem megyek el szó nélkül olyan játékvezetés mellett, amely minket sújtott. A végjátékban nem játszottunk okosan, ez is belejátszott a vereségünkbe.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK