2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

A város kiáll a ZTE FC mellett

2014. február 16. vasárnap, 19:43
Címkék:

Rendkívüli közgyűlésen tárgyaltak az elmúlt héten a ZTE FC Zrt. helyzetéről és további működésének lehetőségeiről. Lapunkban már beszámoltunk arról, hogy a város vételi ajánlatot tett a főtulajdonosnak, aki a megadott határidőn belül válaszolt is, miszerint elfogadja az ajánlatot, melyet azonban feltételekhez kötött. Így a város és Nagy Ferenc között a tárgyalás folytatódott.

Pénzügyi krízishelyzet a csapatnál

Gyutai Csaba polgármester a rendkívüli ülésen elmondta: a megszűnés határára jutott a jelenleg NB II-ben szereplő ZTE FC, amely valamikor a labdarúgás zászlóshajója volt. Mint fogalmazott, az utolsó három évben már csak a város maradt az egyetlen támogatója a csapatnak, szétzilálódott a közönségkapcsolata is. Életben szeretnék tartani a ZTE FC-t, hiszen egy patináns klubról van szó, ahol ötszáz zalaegerszegi fiatal sportol. Pénzügyi krízishelyzet van, a csapat megmentése az egyetlen feladat, ami felvállalható - fogalmazott a polgármester. Elmondta: Nagy Ferenc többségi tulajdonos novemberben jelezte, hogy nem tudja tovább finanszírozni a ZTE-ét, ezért az önkormányzathoz fordult segítségért.

A főtulajdonossal történt egyeztetést követően a közgyűlés úgy döntött, hogy a céltartalékból ötvenmillió forint támogatást folyósít részletekben, a működéshez szükséges mértékben. Középtávon szükséges a ZTE FC Zrt. tulajdonosi hátterét megnyugtatóan rendezni és ezáltal a gazdálkodás stabilitását megteremteni. Nagy Ferenc és az érdekeltségi körében tartozó részvények megvásárlására egy új egyszemélyes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság megalapítását javasolta Gyutai Csaba.

A több mint kétórás vitában a többségi és az ellenzéki frakciók is véleményt mondtak. Abban valamennyien egyetértettek, hogy a ZTE FC-t meg kell menteni, azonban a "hogyanról" több kérdés, vélemény és javaslat is elhangzott. Például, hogy elég lesz-e az ötvenmillió forint, hiszen közel 300 millió forintos tartozása van jelenleg a klubnak. Többen felvetették a felelősségre vonás kérdését is. A felszólaló képviselők többsége előszerződés kötését javasolta, vagyis az ötvenmillió forintos támogatás első részletét is csak abban az esetben utalja a város, ha Nagy Ferenc az előszerződést aláírja. Bár a közgyűlésen jelen lévő Dézsi Attila ügyvezető kérte, hogy az előszerződéstől tekintsenek el, mivel sürgősen szükségük van a támogatásra - a közgyűlés ragaszkodott az előszerződés megkötéséhez.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK