2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Korszerű labor épül a Kölcseyben

2014. február 19. szerda, 20:30
Címkék:

Korszerűsödik a zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium természettudományos laborja. Az iskola sikeresen szerepelt a TÁMOP "Természettudományos oktatás eszközrendszerének és módszertanának fejlesztése" című pályázatán, így a régi kémia és fizika labor helyén egy új, korszerű, 21. századi oktatóterem, tanári szoba és szertár épülhet. A projektnyitó rendezvényen Gyutai Csaba polgármester elmondta: több mint 305 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az intézmény, ami nem csak a labor fejlesztését foglalja magába.

kolcsey 3

Bővül a természettudományos oktatás eszközrendszere

A projektnek vannak úgynevezett "soft" elemei is, amik szakkörök lebonyolítására, a pedagógusok továbbképzésére, és tudományos programok szervezésére adnak lehetőséget. Mint fogalmazott: a Kölcseyben eddig is magas színvonalú volt a természettudományos oktatás, a beruházással azonban tovább javul az oktatás feltételrendszere. Új bútorok, táblák, mobilfal, valamint technikai eszközök kerülnek a laborba, emelve az ott folyó kísérletező és tudományos munka színvonalát.

kolcsey 2

Balaicz Zoltán alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője hozzátette: annak ellenére, hogy az oktatási intézmények állami irányítás alá kerültek, a város továbbra is fontosnak tartja az iskolák anyagi támogatását; az idei költségvetésben 100 millió forintot különítettek el erre a célra.

A beruházás részleteiről, és az összehangolt, sokszereplős munkáról Tarsoly Gabriella műszaki előkészítő, és Velkey Péter humánigazgatási osztályvezető, projektmenedzser is beszámolt. Elhangzott: az eredeti tervek szerint szeptemberben szerették volna átadni a labort, ám a beruházás végső dátumát több ok miatt áprilisra módosították. Most már az ütemterv szerint haladnak, így nem egészen két hónap múlva birtokba vehetik a diákok a felújított oktatótermet.

Pozsik Lajos, az iskola tanára, a labor vezetője elmondta: a beruházás a természettudományos oktatás 21. századi modernizációját hozza el az iskolába. Remélik, hogy az új, színvonalas terem sok gyerekkel megszeretteti a természettudományos tantárgyakat, mert a tapasztalatok alapján sajnos azt kell mondani, hogy diákok nem eléggé motiváltak e terén. Remélik, hogy több fiatal érdeklődését sikerül így felkelteni.

kolcsey 1

A vendégeket Szűcs Gergely igazgató, és Schneider János igazgatóhelyettes kalauzolta a beruházási területen. Mint elmondták: az új labor nemcsak kölcseys diákokat fogad majd, hiszen a pályázat értelmében 10 iskolát is vendégül látnak, akiknek 300 órában lesz lehetőségük a speciális oktatóterem adottságait kihasználni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK