2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Költözik a szívsebészet és a kardiológia is

2015. május 22. péntek, 13:44
Címkék:

Két hét múlva a szívsebészet, a kardiológia és a kardiológiai szakrendelések végleges helyükre költözhetnek a zalaegerszegi megyei kórház új épületébe. A négyemeletes szárnyban az utolsó simításokat végzik a kivitelezők, lassan minden berendezés, bútorzat a helyére kerül.

korhazbejar2 net

Befejezéséhez közeledik az építkezés,
most az eszközbeszerzésre koncentrálnak

.

Vigh László országgyűlési képviselő pénteken bejárásra invitálta a sajtó munkatársait. Mint mondta, utoljára látogatható meg az épület, mert amikor beindul a nagyüzem, erre nem lesz lehetőség. Kitért arra, hogy Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere kérésére tájékozódik a költözés előtti állapotokról, melyről a keddi parlamenti ülésen számol be. Úgy vélekedett, az építkezés megfelelő ütemben halad, így a szemészet után a szívsebészetet, a kardiológiát és a kardiológiai szakrendeléseket is beköltöztethetik végleges helyükre. Mint mondta, "megoldásra váró nagy gond" az eszközbeszerzés, hogy az, amennyire lehetséges, a kívánalmak szerint valósulhasson meg. Ehhez a miniszter segítségét ígérte. Beszélt arról, hogy az orvosok igénye alapján készítenek egy listát, mert azt szeretnék, hogy ne csak az épület, de a beszerzendő eszközök és felszerelések is megfeleljenek a 21. századi egészségügyi ellátás követelményének.

kardoszt korterem

Kórterem a kardiológián

.

Dr. Halász Gabriella, a zalaegerszegi megyei kórház főigazgatója hozzátette, a pályázatban egymilliárd forint jut új eszközök és mozgatható bútorok vásárlására. Ezen felül remélnek még 510 millió forintot a közeljövőben egy 2013-ban benyújtott pályázatból. A támogatásból más osztályok műszerfejlesztése is megvalósulhat.

Az új épület földszintjén a kardiológiai rendelők kapnak helyet, felette a szívsebészetet rendezik be, a második emeleten a kardiológiai osztályt, a harmadik emeleten a pulmonológiát, míg a negyediken az onkológiát helyezik el. Ideiglenesen kapott helyet a harmadik emeleten a szemészet, ami a korábbi szívsebészet helyére kerül, annak felújítását követően. Az új épület U alakban csatlakozik a zöld épülethez, így az osztályok oda is átérnek, például a kardiológiai osztály rehabilitációs részlege. A négy osztályon összesen 212 ágyat helyeznek el, ebből 78 ágy jut a kardiológiai és szívsebészeti centrumnak.

korhazbejar1 net

Az új épület földszintjén

.

Havlik Károly főmérnök kérdésre válaszolva elmondta, a beruházás révén 10 ezer négyzetméteres új épületet hoztak létre, a felújítással érintett terület nagysága pedig 4800 négyzetméter.

Vigh László országgyűlési képviselő hangsúlyozta, mindent meg fognak tenni azért, hogy a térségben egyedülálló egészségügyi intézményként létesülő zalaegerszegi szívcentrum megkaphassa a kívánt eszközöket. Bízik abban, hogy néhány héten belül döntés születhet az ehhez szükséges források biztosításáról.

A bruttó 5,4 milliárd forintos beruházás őszre fejeződik be, addigra várhatóan az új eszközök is megérkeznek.

szivsebeszet1

Koronáriaőrző a szívsebészeten

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK