2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Funkciót találhatnak az üres ingatlanok

2015. április 29. szerda, 15:51
Címkék:

Szigorúbban lép fel a jövőben a megyeszékhelyi városvezetés az üresen hagyott, beépítetlen telkek tulajdonosaival szemben. A köztisztasági rendeletet tavaly decemberben módosította a közgyűlés, mellyel kötelezik a tulajdonosokat a foghíjtelkek rendbetételére.

urestelek 3

Szigorúbb fellépés a foghíjtelkek tulajdonosaival szemben

A részletekről a közelmúltban tartott sajtótájékoztatót Balaicz Zoltán polgármester, Gecse Péter alpolgármester, valamint Bali Zoltán és Dékány Endre, a belváros önkormányzati képviselői. A polgármester elmondta: sok magántulajdonban lévő üres-, vagy félbehagyott építési telek rontja a városképet, és sok volt emiatt a lakossági bejelentés is. Ezért határozott úgy év végén az önkormányzat, hogy megpróbál tenni valamit az ügyben.

Nyitányként Bali Zoltán kezdeményezésére betemették a Vizslaparki "Halas-tavat", Gecse Péter pedig a zsinagóga szomszédságában lévő, évek óta üresen álló saroktelek tulajdonosával tárgyalt. A sajtótájékoztató helyszínéül is szolgáló telek betemetésre került, a további gondozás és rendben tartás viszont a tulajdonos felelőssége.

urestelek 1

A polgármester arról tájékoztatott, hogy hasonló akciók várhatók a továbbiakban is: a Color egykori Mártírok úti gyárépületének jelenlegi tulajdonosa az önkormányzat felszólítására vállalta, hogy gondozza az ingatlan előtti közterületet, de megoldódni látszik a volt Pais-iskola épületének sorsa is (a Miasszonyunk Idősek Otthona költözik az épület egy részébe). Hamarosan funkciót talál a Zóna épülete is (mely Böjte Sándor önkormányzati képviselő ötlete alapján, 85 millió forintos beruházással Hagyományok Háza lehet), a Göcseji Múzeum melletti üres területen pedig Minszenty József zarándokközpont -és múzeum létesülhet.

urestelek 2

A sajtótájékoztatón elhangzott: az egyik legfontosobb cél az, hogy eltűnjenek az építési torzók, és hogy folyamatosan tájékoztassák a lakosságot az üres telkek sorsáról. Gecse Péter hozzátette: vonzó városképet szeretnének, ami nemcsak az itt élők komfortérzete miatt fontos, hanem a turisták és a potenciális befektetők miatt is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK