2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Fejlesztések a pszichiátrián és a szemészeten

2015. március 26. csütörtök, 07:20
Címkék:

A zalaegerszegi megyei kórház pózvai telephelyén nappali ellátást lehetővé tevő kórházi részleget hoznak létre a pszichiátriai osztályon. A beruházás 280 millió forintból valósul meg, a kivitelezői szerződést sajtótájékoztató keretében írta alá dr. Halász Gabriella főigazgató és Peresztegi Imre, a ZÁÉV vezérigazgatója. Az eseményen részt vett Vigh László országgyűlési képviselő.

.

balatongyorok uj

pozva 1

Nappali kórház a pszichiátriai osztályon - Nyolcórás kezelést nyújtanak

Elhangzott: a pszichiátriai rehabilitáció fejlesztését, korszerűbb ellátási lehetőségek, megteremtését szolgálja a beruházás. A főigazgató hozzátette: az újszerű "nappali kórház" kialakítása olyan forma a pszichiátriai betegek számára, amelyre Magyarországon csak néhány helyen van példa. Az 50 fő ellátására alkalmas új intézmény, mint működési modell a közösségi rehabilitáció elvei szerint működik majd 8 órás ellátással és kórházi ágy elfoglalása nélkül, biztosít gyógykezelést. A páciensek naponta otthonról járnak be, így nem lesznek kiszakítva a megszokott otthoni környezetből. Ezzel a fejlesztéssel egy komplex rehabilitációs egység valósul meg a pszichiátrián.

pozva 2

Vigh László jelezte: a fejlesztési projektet, melynek keretében 176 milliót nyert el a zalaegerszegi kórház, a kormány kiegészítette 283 millió forintra. Az országgyűlési képviselő reményét fejezte ki, hogy a zalai egészségügyi intézmény a régió egyik legjobb kórháza lesz. Bízik abban, hogy a korszerűsítési munkálatokat a kivitelező határidőre, június 30-ig befejezi.

Peresztegi Imre elmondta: a munkálatok három épületet érintenek a pózvai telephelyen. A pszichiátria épületét, amely 1975-ben épült, és meglehetősen leromlott műszaki állapotban van, itt kicserélik a nyílászárókat, korszerűsítik az energetikai rendszert és a homlokzatszigetelést, továbbá a tetőzetet, illetve átépítik a belső tereket, és modernizálják a vizesblokkokat.

pozva 3

A projekt keretében megújul a szemészet épülete is. Renoválják a jelenlegi foglalkoztató épületét, illetve az üvegházat úgy építik át, hogy abban 200 négyzetméteres nappali terápiás foglalkozásokat lehessen tartani. A ZÁÉV vezérigazgatója hozzátette: négy hónapon belül végeznek a munkálatokkal.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK