2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Évkezdés Zalaegerszegen

2014. január 02. csütörtök, 13:25
Címkék:

A hagyományokhoz híven január elsején tűzijátékkal indult az új esztendő Zalaegerszegen. Délután öt órától zenés programokkal várták a közönséget a Dísz térre, majd este Gyutai Csaba polgármester újévi jókívánságai után, kezdetét vette a 2014-es évet köszöntő tűzijáték. Január 2-án a polgármester hivatalában fogadta a zalaegerszegi Lángőr 94' Kft. ügyvezető igazgatóját Havasi Zoltánt, valamint Kerkai László kéményseprőt.

tuzi 1

Az évtizedek óta szokásos vidám újévi üdvözlés és pezsgős koccintás közben elhangzott: tavaly szerencsére nem került sor súlyos balesetre, melyet valamilyen meghibásodott kémény okozott volna. Mindössze két komolyabb esetet regisztráltak, de ott is sikerült elhárítani a hibát.

tuzi 2

Havasi Zoltán elmondta: továbbra is arra kérik a lakosságot, hogy engedjék be a kéményseprőt házaikba, hiszen életünk függhet az évenkénti ellenőrzéstől.

tuzi 3

Összességében az emberek megértőek, és szívesen fogadják a munkájukat végző kéményseprőket, bár sajnos mindig találkoznak negatív hozzáállással is. A közintézményekben már kötelező a szén-monoxid érzékelő, és a lakosság körében is egyre többen vásárolnak ilyen készüleket. Azonban ezeknél is érdemes évenként karbantartást végezni.

tuzi 4

Gyutai Csaba polgármester sok boldogságot, szerencsét és jó egészséget kívánt a város kéményseprőinek, és minden zalaegerszegi polgárnak. Mint fogalmazott: reméli, hogy szerencsés és balesetmentes éve lesz a városnak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK