2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Betemetik a "vizslaparki halastavat”

2015. április 22. szerda, 17:00
Címkék:

Bűz, csúfos látvány, nyaranta szúnyoginvázió, és állandó balesetveszély keserítette meg a lakók életét a Vizslaparki út és a Petőfi utca sarkán lévő közel egy évtizede félbehagyott építkezés miatt. A betonlábak között egy tó keletkezett, ahol a "helyi legenda" szerint még pecázókat is láttak. A zalaegerszegi önkormányzat most homokkal temetette be az árkot.

vizslaparki arok4

Az önkormányzat felszólította a beruházót
az elhanyagolt építési terület rendbetételére

Bali Zoltán önkormányzati képviselő az előzményekről elmondta, egy magánberuházónak fuccsolt be a projektje 8-10 évvel ezelőtt, a tervezett többemeletes társasház építése során csak a pinceszint alapozásáig jutott el. Maga az építési terület a város egyik legmélyebben fekvő pontja, itt a legmagasabb a talajvízszint, hiszen itt található a Vizslaparki árok is. A kivitelező, hogy a betontestek és -pillérek ne károsodjanak, feltöltette az árkot vízzel. A közepén hagyott egy lyukat, melyen keresztül a talajvíz folyamatosan cserélődni tudott. Az önkormányzat épp az ilyen áldatlan állapotok megszüntetése érdekében decemberben egy köztisztasági rendeletet alkotott. E szerint a kivitelező, beruházó vagy tulajdonos köteles eltávolítani az építési törmeléket, hulladékot az adott területről. Ha ezt nem teszi meg, az önkormányzat előbb felszólítja, majd szankcionálja, ha nem reagál a felszólításra.

vizslaparki arok2

A Vizslaparki út és a Petőfi utca sarkán lévő félbehagyott építkezés beruházóját az önkormányzat felszólította, aki most saját költségén elvégzi a terület rendezését. Bali Zoltán az éppen zajló munkálatokról elmondta, a vizet átemelik a csapadékvíz-elvezető rendszerbe, elszállítják a törmelékeket és az egyéb hulladékokat, majd az árkot feltöltik földdel. Ezáltal megszüntetik a tavat, melyben ott-jártunkkor még úszkáltak a halak. Nem lesznek szúnyogok, és más probléma sem, ami népegészségügyi szempontból is borzolta a kedélyeket. A munkálatok, a homokkal teli teherautók látványa megállította a járókelőket, akik örömüket fejezték ki, hogy végre betemetik a városképet csúfító "vizslaparki halastavat", mely által elhárul a balesetveszély is.

vizslaparki arok3

Bali Zoltán úgy vélekedett, ha fellendül a lakáspiac, az értékes ingatlannak számító belvárosi terület felkeltheti a befektetők érdeklődését. Még itt is létesülhet társasház, ahogy a Color volt Mártírok úti telephelyén a közeljövőben egy 16 lakásos tömb épül.

Az önkormányzat a többi elhanyagolt állapotú építménynél és területnél is rendrakásra szólítja fel az arra illetékeseket, a képviselő példaként említette a ruhagyár épülettorzóját.

vizslaparki arok1

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK