2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Balaton-parti fejlesztés

2014. január 24. péntek, 17:48
Címkék:

A keszthelyi Balaton-part beruházás második ütemének kivitelezési munkáiról, azok megkezdéséről Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pálinkás Róbert, Keszthely Város alpolgármestere tartott sajtótájékoztatót január derekán a városháza dísztermében.

Balaton-part kp

Új attrakciók létesülnek

Keszthely turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztésére száz százalékos támogatású pályázaton 347,4 millió forintot nyert. A kivitelezés megkezdődött, a nagyszabású projekt bontási és építési munkáit még tavasz előtt el akarják végezni, hogy a fejlesztések zöme a főidényre elkészülhessen. A zöldterület fejlesztés mintegy 14,5 ezer m2-t érint. A Hullám és a Balaton szállók mögött szabadidős létesítményeket alakítanak ki. Mintegy 626 folyóméter hosszúságban három helyszínt érintve elkészülnek az új, vegyes forgalmú, közvilágítással kiegészített sétányok. A parti sétány tovább folytatódik a JAVSE kikötő mellett a part és a kerékpárút között; az Erzsébet királyné útja folytatásában, a síneken túl található útszakasz is díszburkolatot kap; de megújul a pavilonsor előtti szakasz is.

kh balatonpart st

Megépítenek egy 100 m2-es mobil színpadot is magában foglaló, különleges illatú és tapintású növényekből álló tematikus növény parkot, de létesül egy új turisztikai központ, egy 186 bicaj elhelyezésére szolgáló kerékpároló és autóparkoló is. Elhelyeznek 29 köztéri padot és 12 hulladékgyűjtőt. Az "energia téren" egy méter átmérőjű, kör alakú, csiszolt beton felületű műjégpálya épül. Helyet kapnak itt a skate-park játék elemei, mobil lelátói. Létrehoznak egy interaktív elemekből álló, három korcsoport részére szánt vízi játékparkot. Felállítják Csik Ferenc és Erzsébet királyné egészalakos szobrát, elhelyeznek 22 köztérfigyelő kamerát, ingyenes wi-fi internet elérést is biztosítanak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK