2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Műanyagipari világújdonságokról

2014. november 18. kedd, 17:46
Címkék:

A 3D nyomtató gyártási eljárásaival is megismerkedhettek azok a zalaegerszegi főiskolás és középiskolás fiatalok, akik ellátogattak októberben a friedrichshafeni FAKUMA szakvásárra, mely a K Messe után a második legrangosabb nemzetközi műanyagipari kiállítás. Az ott szerzett tapasztalataikat a közelmúltban mutatták be hallgatótársaiknak a műszaki főiskolán.

fakuma vasaron

Zalaegerszegi fiatalok a friedrichshafeni FAKUMA szakvásáron

Varga Melinda vezető projektasszisztens elmondta, a Pannon Fejlesztési Alapítvány szervezésében, együttműködve a helyi mérnökképzéssel és a Ganz Ábrahám és Munkácsy Mihály Szakközépiskola és Szakiskolával biztosították a lehetőséget a szakvásáron való részvételre. A Nyugat-magyarországi Egyetem zalaegerszegi műszaki képzéséről 20 főiskolás valamint öt ganzos diák utazhatott ki a kétnapos szakmai tanulmányútra, melyen a műanyagipar, a fröccsöntés, a hulladékgazdálkodás és a gépgyártás technológiai irányzataival és újdonságaival ismerkedhettek meg a fiatalok. Emellett gyakorolhatták angol és német nyelvet, ami később elengedhetetlenül szükséges lesz munkájukhoz. A tanulmányút célja volt, hogy a Pannon Fejlesztési Alapítvány és a Technológiai Centrum részére kapcsolatokat építsenek ki hasonló tevékenységű németországi szervezetekkel.

Szekér Szimonetta és Lőrincz Anett harmadéves mechatronikai hallgatók szakmai szempontból nagyon hasznosnak és érdekesnek értékelték a vásáron látottakat, mely átfogó képet kínált termékekről, technológiákról és szolgáltatásokról a hagyományostól a világújdonságokig. A gyakorlati ismeretszerzést nagyon fontosnak tartják, ezért is örülnek annak, hogy részesei lehetnek a duális mérnökképzésnek. Egy zalaegerszegi és egy szombathelyi vállalatnál töltik gyakorlati idejüket. Mire megkapják diplomájukat, nemcsak a szakmát sajátíthatják el, de tudni fogják azt is, hogyan működik egy cég, mi a szervezeti hierarchiája, s milyen több emberrel együtt dolgozni – vélekedtek.

Mi is az a 3D nyomtatás? Egy olyan eszköz, ami háromdimenziós tárgyakat képes alkotni digitális modellekből. Jelenlegi fő alkalmazásterülete a gyors prototípuskészítés és a hobbi szintű használat, de a technológia fejlődésével az ipari és orvosi alkalmazásra is lehetőség nyílhat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK