2024.08.24., szombat - BertalanZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Illés Fanni viszi a magyar zászlót a Paralimpia megnyitóján

2024. augusztus 15. csütörtök, 15:02
ZalaMedia
Alig, hogy véget értek a 33. Nyári Olimpiai játékok versenyei, a hónap végén újra Párizsra figyel a világ, hiszen augusztus 28-án kezdődik és szeptember 8-ig tart a Paralimpia. A világversenyen a zalaegerszegi kötődésű úszónak, Illés Fanninak is szurkolhatunk.

Az ötödik paralimpiáján szereplő, paralimpiai, világ- és Európa-bajnok úszót, Illés Fannit érte a megtiszteltetés, hogy a  párizsi megnyitón viheti a magyar zászlót- olvasható a Magyar Paralimpiai Bizottság oldalán. Kedden a budapesti Eiffel Műhelyházban tartott ünnepségen Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár köszöntötte a jelenlévőket, majd Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke szólt a sportolókhoz. Az ünnepség végén letették az esküt a paralimpiai csapat tagjai. 

A párizsi paralimpián 39 magyar versenyző 13 sportágban, 68 számban küzd majd a minél jobb helyezésekért. Három éve Tokióban hét arany-, öt ezüst- és négy bronzéremmel zárt a magyar küldöttség. Hasonló jó szereplésben bíznak a vezetők Párizsban is - olvasható a beszámolóban. 

Kép: illesfanni.hu

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK