2024.07.16., kedd - ValterZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Sikeres a hagymásbab fesztivál

2024. július 15. hétfő, 17:00
ZalaMedia
Immár nyolcadik alkalommal rendezték meg a zalaegerszegi Liszt Ferenc Általános Iskola udvarán az Alsójánkahegyi Sör-, Virsli- és Hagymásbab Fesztivált. A szombati rendezvény jótékonysági célt is szolgált, hiszen a főzőverseny bevételét, 438.600 forintot, a Bogáncs állatmenhelynek ajánlották fel a szervezők.

A főzőversenyre kilenc csapat nevezett és az elkészített ételek központjában a bab, a hagyma és a húsételek álltak. A csapatok egyedi ízlésvilággal, tálalással, vagy kiegészítő ételekkel, mint a palacsinta vagy a lángos próbálták meggyőzni a kóstolókat és az érdeklődőket. Mert érdeklődő az volt bőven, hiszen a késő délutáni programokra már csak az üres kondérokat találták az rendezvényre látogatók. A kilenc csapatból a legfinomabb babos ételt, az Alsójánkahegyi Kulturális Egyesület készítette. 

A Különben dühbe jövünk című filmben hangzott el egy legendás mondat Bud Spencer és Terence Hill között:
– Mit szólnál egy sör-virsli versenyhez?
– Hogy, mihez?
– Sör-virsli versenyhez. Esszük a virslit, isszuk a sört, akibe nem fér több, az fizet. És az veszít.

Galbavy Zoltán, a rendezvény ötletgazdája, a térség önkormányzati képviselője elmondta a magyarok körében is roppant népszerű  Bud Spencer és Terence Hill filmek ihlették annak idején a rendezvényt, emellett pedig az itt élőknek szerettek volna találkozási lehetőséget teremteni. Az ötlet bejött, hiszen késő délután egyre többen látogattak ki a rendezvényre, ahol a gyerekeket ugrálóvár, arcfestés kézműves foglalkozások, a felnőtteket pedig sör-virsli verseny, rodeóbika, szkander- és lökd meg a kecskét verseny várta.

A színpadi programokban sem volt hiány, ahol fellépett a Kalimpa zenekar,  Borka bohóc és az Albatrosz TSE növendékei. Az akció-vígjátékot és spagettiwestern filmek zenei világát tökéletesen adta vissza a  Spencer Hill Magic Band, akik zenéjükkel sokunk gyerekkorának hőseit idézték meg a színpadon. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK