2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Óvodaavató, sport- és családi nap

2015. június 17. szerda, 10:32
Címkék:

Új csoportszobával és más helyiségekkel bővült a Csupa Csoda Óvoda és Egységes Bölcsőde Zalaapátiban. A mintgy 120 millió forintos uniós beruházás átadása mellett bajnokot is köszönthettek a sport- és családi napon, mégpedig a helyi focicsapat lányait, akik megnyerték a megyei női futballbajnokságot.

zalaapati oviavato net1

Csudajó ünnepek Zalaapátiban

Vincze Tibor polgármester örömét kifejezve úgy fogalmazott, a gyerekek második otthonának bővítését, szépítését ünnepelhetik most. "Tágasabb szobákat kaptattok, egy tornatermet, ahol szabadon mozoghattok és egy foglalkoztató helyiséget, ahol képességeitek gyarapodhatnak" – szólt a gyerekekhez.

Mint mondta, reméli, hogy a Csupa Csoda oviban elnevezéséhez hűen minden csoda lesz számukra. A polgármester egy elképzelést is megosztott a gyerekekkel, miszerint egy sószobát létesítenének. Az egészséges levegőjű helyiségben, ha náthásak vagytok, meggyógyulhattok, hívta fel figyelmüket. Beszédét azzal zárta, alapkövetelmény egy ilyen szép, barátságos óvoda, ahová gyerekek, az óvónők és dadusok egyaránt szívesen járnak.

zalaapati oviavato net3

Fűrész Tünde család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár kiemelte, egy gyermek életében igencsak meghatározó az, hogyan él és milyen körülmények között tölti el kisgyermekkorát. A kormányzat éppen ezért arra törekszik, hogy a hat év alatti gyerekek, bölcsődések és óvodások minél gondtalanabbul éljék meg ezt az időszakot, hogy minél jobban felkészülhessenek az iskolára. Szólt arról, hogy idén szeptembertől minden hároméves óvodába járhat, és a rászoruló bölcsődés és óvodáskorú gyerekeknek napi háromszori étkezést biztosítanak térítésmentesen.

Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a megyei önkormányzat TOP programjából számos óvoda és bölcsőde újulhat meg a jelenlegi uniós időszakban. Manninger Jenő országgyűlési képviselő is megosztotta jókívánságait az óvoda-beruházással kapcsolatban, és méltatta Zalaapáti falufejlesztési eredményeit.

zalaapati oviavato net5

A gyerekek verssel, valamint néptánc- és moderntánc-bemutatóval tették még szebbé az ünnepet. Meglepetésként tortát és süteményt is kaptak. A délutáni sport- és családi napon adták át az aranyérmeket a 2014/2015-ös megyei női labdarúgó-bajnokságban élen végzett focicsapat lányainak.
A műfüves pályán ovis és kisiskolás focitornát rendeztek, a nagyszínpadon többféle sportági bemutatókat (karate, zumba, kangoo stb.) tekinthetett meg a közönség. Adél bóhoc lufit hajtogatott a gyerekeknek, akiket az óriáscsúszda örömei is vártak. Íjászat és főzőverseny is színesítette a családi napot.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK