2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Kockafeszt terepasztalokkal

2016. február 16. kedd, 17:33
Címkék:

Kockafeszt várja a legózás szerelmeseit a Keresztury VMK-ban február 20-21-én. A részletekről Flaisz Gergő igazgató tartott sajtótájékoztatót. Elöljáróban elmondta: a fesztivál a lego-rajongók ünnepe, függetlenül attól, hogy gyerekekről, vagy felnőttekről van –e szó.

lego 2

Vadnyugat és a Star Wars fíling

A rendezvény a budapesti Klikk fun-klubbal közösen szerveződik. A rajongói csoportot sokszor keresik meg az ország különböző intézményei, hogy a tagok gyűjteményeiből kiállítást rendezhessenek. Bár, a Kockafeszt nemcsak egy egyszerű tárlat.

Közel 100 négyzetméternyi tematikus terepasztal, játszószobák, több százezer lego-kocka, mozaikfal, az építőjátékból készült szobrok, városok, tornyok várják többek között az érdeklődőket. A kétnapos program során lesznek különleges játékok, bolondos építőversenyek, börze, de a lego-játék története is megelevenedik. A Klikk-klub jóvoltából a vadnyugat, Róma, de még a Star Wars egyes helyszínei és szereplői is megjelennek; persze kockából építve.

A VMK helybéli vendégkiállítókat is vár még a programra, akik otthon készült, egyéni építésű kompozícióikkal jelentkezhetnek a kiállításra. Egy lelkes zalaegerszegi máris van; mégpedig egy tízéves kisfiú személyében, aki hónapok óta készül a bemutatóra különféle építmény-csodákkal.

Flaisz Gergő elmondta: ez a csodálatos kockajáték mindenkit elvarázsol, így reméli, hogy sokan ellátogatnak majd a VMK fesztiváljára. Igazi családi program lesz ez, melyek fontosak az intézmény számára. A tervek szerint a jövőben rendszeresek lesznek az olyan rendezvények, melyek a család minden tagját megmozgatják, életkortól függetlenül.

A fesztivál február 20-án délelőtt veszi kezdetét, és a kapunyitást (10 óra) követően egyből egy kincskeresés várja a gyerekeket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK