2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Gyenesen volt a torinói lepel másolata

2012. március 22. csütörtök, 18:14
Címkék:

A fergeteges humoráról, derűs életszeretetéről közismertté lett martfűi plébános, Tamási József mutatta be a torinói lepel hiteles másolatának történetét, és mesélte el kedélyes hangulatot teremtve az eredeti, négyszáz éve Torinóban őrzött ereklye históriáját a Gyenesdiási községháza nagytermében.

Minden, amit Krisztus lepléről tudni érdemes

A helyi Szent Ilona Rózsafüzér Társulat, az Egyházközség és a Klubkönyvtár szervezésében tartott rendezvényre nagyon sok érdeklődő volt kíváncsi. Az előadó a lepel egyetlen magyarországi, mérethű, művészi másolatát is bemutatta, melynek eredetijét a katolikus egyház hívei Jézus Krisztus halotti lepeljeként tisztelik.

torinoi-lepel 1

A Tiszaföldvár-Homok-i Jézus Szíve-templom szentélyének mennyezetére készített egy rendkívül érdekes seccót még a 80-as évek közepén Tamási atya egykori gimnáziumbeli osztálytársa: Dinyés László képzőművész, a torinói lepel szerinti Jézus-arcról. A következő évben elkészítette a lepel mérethű /438x110 cm/ másolatát, a rajta látható lenyomatokkal, elszíneződésekkel.

torinoi-lepel 2

Tamási József

Ezt a templom egyik oldalfalán helyezték el. Aztán jöttek a látogatók, majd a meghívások. Mint kiderült: mindezidáig 235 helyen tartott a másolat bemutatásával egybekötött előadást. Hazánk kicsiny határain kívül Erdélyben, Kárpátalján, a Vajdaságban, Németországban, Svédországban, de még Paraguayban is több helyen. A plébános a 2000 éves lepel egészen rendkívüli tulajdonságairól, rejtélyes történetéről, háromdimenziós "képességéről" is részletesen szót ejtett.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK