2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Vereség a pályaavatón

2016. március 07. hétfő, 11:04
Címkék:

ZTE FC - Mezőkövesd Zsóry FC 0-1 (0-1)

NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 3215 néző. Jv.: Iványi. Gólszerző: Devecseri (32. p.). Piros lap: Fröhlich (46. p.).

ZTE: Szappanos - Króner (Bailo 58. p.), Forgács, Gyagya (Koller 52), Szalkai - Szakály, Wittrédi (Patvaros, 46. p.), Nagy T. - Horváth R., Daru, Városi. Vezetőedző: Csank János.

A hazai szurkolók hiába várták a jó játékot a pályaavatón a ZTE-től, az ezúttal elmaradt. A hazaiak túl idegesen játszottak, pedig igazából a vendégeknek volt veszíteni valójuk. Vereségük esetén végleg búcsút inthettek volna NB I-es álmaiknak.

A mérkőzés elején a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, Szappanosnak kellett tisztáznia nagy helyzetben. A kövesdiek jóval többet birtokolták a labdát, rövid passzos játékukkal nem tudott mit kezdeni a lassan játszó ZTE. A vendégek szögletei életveszélyesek voltak, az egyik végén ülve szerzett vezetést Devecseri. A félidő hátra lévő részében továbbra is vergődött a zalai csapat.

Szünet után úgy nézett ki, hogy a sors a ZTE segítségére siet, gyorsan emberelőnybe került. Ezt követően nagy mezőnyfölényt harcolt ki, a vendégek jóformán csak a védekezéssel törődtek, de ezt eredményesen tették. A ZTE a befejezés előtt nem sokkal kapufát lőtt, de körülményesen támadott, így csekély esélye volt az még az egyenlítésre is.

Az idei bajnokságban elszenvedte első hazai vereségét a ZTE, a legrosszabbkor. A vendégek akarata végig érvényesült a találkozó során, az egerszegi csapat nagyon fontos három pontot bukott el.

Értékelés:

Csank János, a ZTE vezetőedzője: - Jól játszott ellenfelünk, gratulálok győzelmükhöz. Nálunk érződött két alapemberünk - Babati és Bedi -hiánya. A második félidőben fölényben játszottunk, de az ellenfél kapusának remek teljesítménye miatt pontot sem szereztünk. Eddig előre néztünk a tabellán, most újból hátra felé is kell tekintenünk.

Pintér Attila, a Mezőkövesd edzője: - Nagyon jó csapat otthonában sikerült nyerünk. Az első félidőben egyértelműen jobbak voltunk, a gólunk mellett kétszer vezethettük a kapusra a labdát. A kiállítás után más játékra álltunk át, megoldottuk, hogy emberhátrányban kell játszanunk.

Szappanos Péter, a ZTE kapusa: - Küzdelmes mérkőzésen, a helyzetek alapján legalább egy pontot érdemeltünk volna.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK