2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Szívós ellenfelet győztek le

2015. november 09. hétfő, 07:26
Címkék:

Zalakerámia ZTE - Szedeák SZTE 76-66 (16-15, 22-23, 23-8, 15-20)

NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés, Zalaegerszeg, 1000 néző. Jv.: Papp, Pálla, Vida.

ZTE: Kinney (24/12), Govens (18/9), Mohácsi (12), Kerpel Frónius (2), Pantelics (15/9). Csere: Gáspár (3/3), Velkey (2), Czinger. vezetőedző: Bencze Tamás.

Szeged: Moravcsik (6), Molnár (4), Armelin (13/9), Watkins (23), Csirics (6). Csere: Brkics (6), Kiss (8/6) Vezetőedző: Nikola Lazics.

A csapatok bemutatása során Gáspár Dávid kapott nagy tapsot, hosszú sérülés után tért vissza a csapatkapitány. Az első negyedben felváltva vezettek a csapatok, mindkét együttes támadásban hibázott sokat. A második negyedben meglépett a ZTE ( 12. p.. 21-15). A Tisza- partiak azonban nem hagyták magukat, a negyed vége felé egyenlítettek (18. p.: 30-30). Továbbra is fej-fej mellett haladt a két csapat. Szünet után a harmadik negyedben alapozta meg sikerét a ZTE. A hazaiak elképesztően jó védekezéssel teljesen elbizonytalanították a vendégeket. A Szeged a ZTE jelentős előnye birtokában sem adta fel, de az egerszegiek biztosan őrizték előnyüket.

A ZTE szívós ellenfelet győzött le, hazai oldalon ezúttal is légiósok húzták a csapat képzeletbeli szekerét. Mellettük nagyon jól játszott még Mohácsi is, és természetesen örvendetes volt ismét a pályán látni Gáspár Dávidot.

Értékelés:

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Gratulálok csapatomnak, mert az ilyen jellegű mérkőzések megnyerése itthon különösen fontos. Az elején feszültek voltunk. A harmadik negyedben kaptuk el a ritmust, itt dőlt el a mérkőzés sorsa.

Nikola Lazics, a Szedeák vezetőedzője: - Gratulálok a ZTE-nek, megérdemelten győzött. Főleg Kinney volt jó. Más lesz a csapatunk, ha teljes lesz a játékoskeretünk.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK