2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Gála a bajnok ellen

2016. február 25. csütörtök, 08:10
Címkék:

Zalakerámia ZTE - Szolnoki Olaj 84- 54 (16- 10, 26-17, 15-21, 27-6)

NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1900 néző. Jv.: Pálla, Győrffy, Frányó.

ZTE: Kinney (15), Govens (18/6), Kerpel-Frónius (10/6), Mohácsi (10/6), Pantelics (16/6). Csere: Gáspár (10/6), Velkey (5/3), Czinger, Fekete. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Szolnok: Wittmann ( 7/3), Kovács P., Vojvoda (5/3), Milosevics (6/3), Gregory. Csere: Vrban (10/6), Burell (6), Jones (16), Keller (4. Vezetőedző: Pór Péter.

Elsöprő lendülettel kezdte a ZTE a találkozót. Bár a Szolnok szerzett vezetést, Mohácsi két triplájával gyorsan fordított a hazai együttes (3. P: 6-2). Az első öt perc után visszavett a pontgyártásból a ZTE, de a vendégek nem tudtak élni a lehetőséggel, mivel rendkívül pontatlanul dobtak. A második tíz percben is tovább szárnyalt a ZTE, (13. p.: 24-12) remekül védekezett, és megakadályozta, hogy akár egy taktikai fault árán is a vendégek gyors támadást vezethessenek.

Tizenöt pontos egerszegi előnynél jött a nagyszünet. A harmadik negyedben a Szolnok mindent megpróbált. Többször tíz pont alá csökkentette hátrányát, de a hazaiaktól mindig jött egy tripla, és vissza állt a különbség a két csapat között. A befejező tíz perc a zalaiak gálájáról szól, a bajnok sok labdát vesztett, amiből a ZTE könnyű kosarakat szerzett. A Szolnok támadójátékáról mindent elmond, hogy mindössze hat pontot szereztek játékosai a befejező negyedben.

A ZTE másodszor is legyőzte a Szolnokot, ami most is a bravúr kategóriájába tartozik, mivel a 30 pontos vereség ellenére a vendégek nagyon jó játékoskerettel rendelkeznek.

Értékelés:

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Az eltervezett taktikát fegyelmezetten betartották játékosaink. Győzelmünk kulcsa a jó védekezés volt, csapatként nagyon jól működtünk. A közönség ezúttal is csodálatos volt.

Pór Péter, a Szolnok vezetőedzője: - A mérkőzés során végig a ZTE akarata érvényesült. A vereséget nem foghatjuk a fáradtságra, ennél többet kell a játékosoknak letenni az asztalra.

Gáspár Dávid, a ZTE játékosa: - Álmomban sem gondoltam volna, hogy 30 ponttal verjük a Szolnokot. Sokat kivett belőlük a Magyar Kupa döntője, ez azonban nem kisebbíti a mi sikerünk értékét. Nagyon jól védekeztünk, mutatja ezt a kapott 54 pont.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK