2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Feljutó helyen telelhetnek

2015. november 29. vasárnap, 12:55
Címkék:

Ajka FC - ZTE FC 1-2 (0-0)

NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Ajka, 200 néző. Jv.: Oláh. Gólszerzők: Olasz (78. p.), illetve Szalkai (50. p.), Koller (85. p.).

ZTE: Szappanos - Króner, Gyagya (Szalkai 46. p.), Forgács, Bedi - Patvaros, Nagy T. - Babati (Szöllösi 80. p.), Szakály (Koller 57. p.), Városi - Horváth R. Vezetőedző: Csank János.

A ZTE-ből sérülés miatt továbbra is hiányzott a gólkirály jelölt Daru Bence. A hazai csapat gyengén szerepel, ezért is kevesen látogattak ki a mérkőzésre. Lendületesen kezdett a zalai csapat, de vállalkozó kedvük gyorsan elillant, az első 15 percben mindkét oldalon több helyzet maradt ki. Sowunmi okozott gondot többször a vendég védőknek, de szerencséjükre a csatár pontatlanul célzott. A félidő hajrájában egy ordító vendéghelyzet maradt ki.

Az első 45 percben egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni. Fordulás után egy szép egyéni akció végén megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Ezt követően az Ajka feladta védekező harcmodorát, s látványosabb lett a játék. Beszorult a ZTE, egyenlített a házigazda. A bekapott gól után kapkodva játszottak a vendégek szerencsére a hazaiak nem tudtak élni a lehetőséggel. Egy gyors kontra végén a ZTE ismét megszerezte a vezetést és megnyerte amérkőzést.

A ZTE számára a kiesés ellen küzdő Ajka otthonában a győzelem megszerzése volt a cél. A játékosok már tudták, hogy kikapott a Budaörs, s megszerezhető a második hely. A lehetőség kissé idegessé tette a csapatot, de végül a jobb helyzetkihasználás értékes 3 pontot eredményezett. A zalaiak a második feljutó helyen térhetnek pihenőre.

Értékelés:

Csank János, a ZTE vezetőedzője: - Az első félidő kiegyenlített játékot hozott. Az Ajka egyenlítése után kapkodtunk. Cseréink viszont sokat segítettek, értékes 3 pontot szereztünk.

Babati Benjamin, a ZTE játékosa: - Jól játszó Ajka otthonában Küzdelmes mérkőzésen értékes három pontot szereztünk.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK