2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

A nagyszerű hajrá győzelmet ért

2015. november 14. szombat, 17:41
Címkék:

Zalakerámia ZTE KK - EGIS Körmend 88-75 ( 26-19, 23-28, 11-16, 28-12)

NB I -es férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 2800 néző. Jv.: Győrffy, Hegedüs, Söjtöry.

ZTE: Kinney (21/9), Govens (18/12), Kerpel Fronius (20/6), Mohácsi (18/18), Pantelics (4). Csere: Gáspár, Velkey (7/6), Czinger. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Körmend: Perry (10/3), Channels (20/12), Ferencz (5/3), Dickerson (6/3), Duinker (12). Csere: Katura (10/6), Tóth N. (8/3), Lakosa (4). Vezetőedző: Teo Csizmics.

Tévéközvetítés ide, tévéközvetítés oda, teltház, remek hangulat várta a csapatokat a nyugat-dunántúli rangadón. A ZTE káprázatosan kezdett, játékosai szórták a triplákat, állva hagyták a vasi csapatot. (4. p.: 12-3). Gyorsan következett a vasi időkérés, aztán a Körmend is dobott egy-két triplát, s máris ott is lihegett a ZTE nyakán ( 8. p.: 9-14). Az első negyed így is a ZTE-ről szólt. A másodikban szigorított védőjátékán a Körmend, jobban támadták a kinti dobókat, és látó távolságba kerültek (13. p.: 32-29).

Azonban nem hagyta magát a zalai csapat, Mohácsi a három pontos vonalon túlról nem tudott hibázni. A vezetés mellett az okozott riadalmat, hogy a zalaiaknál Pantelics a 18. percben begyűjtötte negyedik személyi hibáját. A félidőben két ponttal vezetett a ZTE. Szünet után támadásban nagyon elbizonytalanodott a hazai együttes, nem jöttek be a kinti dobások, fordított a Körmend (24.p: 55-59). A befejező 10 percre nagyon feljavult a ZTE. Pantelics négy személyivel is hasznos volt védekezésben, a "kis" emberek ismét jól dobták a 3 pontost. Fokozatosan húzott el ellenfelétől a ZTE, és a rövidebb rotációja ellenére megérdemelten nyerte a rangadót.

A zalaiak a harmadik negyedet leszámítva kézben tartották a mérkőzés irányítását. A sikert főleg a kinti dobások hozták meg. A ZTE 37 három pontos kísérletből 17-et bedobott, a Körmend kevesebb kísérletből kevesebbet. A statisztikánál maradva érdekes, hogy a ZTE-nek kevesebb két pontos kísérlete volt, mint hármas. Bencze Tamás egy értelműen a külső dobásokra alapozta a támadó játékot, ami maximálisan bejött.

Értékelés:

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - A mérkőzésen voltak nagyon jó periódusaink. Ebből volt a több. A harmadik negyed hullámvölgyéből sikerül felállnunk, s megérdemelten nyertük meg a rangadót.

Teo Csizmics, a Körmend vezetőedzője: - Először is gratulálok a ZTE győzelméhez. A felzárkózásunk alatt sok faultot begyűjtöttünk, ami a végén visszaütött. Megpróbálunk a jövő héten javítani.

Mohácsi Máté, a ZTE játékosa: - Nagyon örülök, hogy jól ment a dobás. A közönség csodálatos volt, amikor a harmadik negyedben gödörbe kerültünk, buzdításukkal sokat segítettek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK