2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Újjáalakult a Respublika Kör

2012. február 13. hétfő, 07:19
Címkék:

A Demokratikus Koalíció örökös tiszteletbeli elnöke, a 87 éves Vitányi Iván országgyűlési képviselő volt az újjáalakult Respublika Kör nyilvános fórum első vendége, aki zalaegerszegi sajtótájékoztatóján aktuális belpolitikai kérdésekről beszélt.

 

Vitányi Iván az első fórumon

Mint fogalmazott, érezhetően megváltozott Magyarországon a politikai helyzet. Egy ideig úgy nézett ki, a Fidesznek sikerül az egypólusú hatalmi rendszert kialakítani, de a valóság más. A társadalomban elindult egy gondolkodási folyamat, ami a gazdasági veszélyekből és annak következményeiből indul ki. A politikus szerint a legfontosabb a demokrácia kérdése, ezt ugyanis nem felülről kell várni, ennek megvalósításában a társadalomnak van igazán szerepe.

Vitányi Iván szerint a társadalmi szerkezet nem változott az országban a nyolcvanas évek óta és ezen a rendszerváltoztatás sem segített. Ma is a társadalom egyharmada él mélyszegénységben . Mint fogalmazott, szükség van szellemi bázisra, beszélgetésekre és arra, hogy az emberek szót tudjanak érteni egymással.

Dr. Balogh Miklós, a DK országos tanácsának tagja elmondta: Vitányi Iván szívügye a köztársasági eszme, ezért is kérték fel az első előadás megtartására.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK