2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Segíteni a bajbajutottakon

2015. december 03. csütörtök, 18:11
Címkék:

A Vöröskereszt Zala Megyei Szervezetének beruházásban megújult Zalaegerszegen a Hajléktalanok Átmeneti Gondozási Központja. Az átadási ünnepségen Baracskai Józsefné megyei igazgató úgy fogalmazott, az intézményt azért hozták lére, hogy segítsenek a bajbajutott embereken.

voroskereszt intvezeto net

Ez 1994-ben történt, amikor is feladatellátási megállapodást kötöttek Zalaegerszeg városával. Mint mondta, a vöröskereszt munkájának ékes bizonyítéka az önkormányzattal kialakított jó kapcsolat, ami segítette a felújítás megvalósítását. A beruházás elvégzéséhez ugyanis meg kellett vásárolni az épületet, melyhez az önkormányzat valamennyi bizottsága támogató módon állt hozzá. Kiemelte az együttműködő partnerek munkáját, közösen elért eredményüket, miszerint ma Zalaegerszegen nincsenek padokon fekvő hajléktalanok, minden rászorulónak tudnak valamilyen segítséget adni, munkatársaik pedig megbecsülve érezhetik magukat.

A folytatásban Németh András intézményvezető mutatta be a nappali melegedőt, éjjeli menedékhelyet, hajléktalanszállót, családok átmeneti otthonát és népkonyhát működtető gondozási központot. Ezt követően Kardos Ádám, a projekt szakmai vezetője ismertette a beruházást, amit Nagy Gábor, a Magyar Vöröskereszt főigazgató-helyettese is méltatott.

Vigh László országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte, mindenkinek joga van a méltó élethez, és meg kell adni a segítséget azoknak, akik valamilyen probléma miatt az élet peremére szorultak.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere szintén méltatta a vöröskereszt és az önkormányzat szakmai kapcsolatát, amely nemcsak a hajléktalan-ellátásra, de bármely szociális és karitatív akcióra is kiterjed a városban.

voroskereszt szallo

Az ellátottak nevében Bandics András mondott köszönetet. Mint mondta, az intézmény otthonosabb és barátságosabb lett, ami arra motiválja a lakókat, hogy vigyázzanak rá.

A már nagyon rossz állapotban lévő hajléktalanszálló felújítására 148 millió forint uniós forrást nyert a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete a TIOP programon. A támogatás felhasználása, illetve a rekonstrukció elvégzése érdekében Zalaegerszeg önkormányzatának tulajdonában álló épületet közel 60 millió forintért vásárolták meg. Mivel az első emeleten lévő családok átmeneti otthona nem részesült a pályázatban, így annak felújítását saját erőből, 30 millió forintból oldották meg.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK