2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Mosoly és ölelés

2016. március 03. csütörtök, 18:40
Címkék:

Mosollyal, öleléssel és egy szál papírból hajtogatott virággal köszönték meg a Zala Megyei Integrált Szociális Intézmény Fogyatékosok Otthonának lakói azt a sok játékot, ruhát, amit a Zalaegerszegi Törvényszék felhívására a zalai bíróságok munkatársai gyűjtöttek össze 101 lakótársuk számára.

torvenyszek adomany net

Köszönet a Zalaegerszegi Törvényszék adományáért

Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója köszöntőjében arról beszélt, hogy az otthon lakói a legapróbb ajándéknak is nagyon tudnak örülni, nemkülönben a rájuk irányuló figyelemnek, kedves szónak. Ez az alkalom ezért szép ünnep számukra.

Az igazgató köszönetét fejezte ki kilencvenzsáknyi játéknak, ruhának és fejlesztő eszközöknek, melyek az itt élő gyermekek és felnőttek életminőségét fogják javítani, illetve mindennapjaikat színesíteni. Kitért arra, hogy a közeljövőben kisebb átalakítást végeznek a pózvai intézményben, így a bútorok májusban kerülnek a végleges helyükre.

Méltatta, hogy a Zalaegerszegi Törvényszék nem először siet segítségükre. Munkatársaik fontosnak érzik, hogy támogassák azokat az embereket, akik betegségükből adódóan másképp élnek.

Dr. Sorok Norbert, a Zalaegerszegi Törvényszék elnöke elmondta, örömmel tettek eleget az intézmény kérésének. A gyűjtést az adventi időszakban kezdték el azzal a szándékkal, hogy ne csak bútorokat, hanem játékokat, könyveket, ruhákat is adományozzanak. Az intézmény néhány lakóját meghívták karácsonyi ünnepségükre, akik színvonalas műsort adtak elő. Úgy érezték, még inkább segíteni kívánnak, ezért a gyűjtési akciót kitolták február végére. Elhatározták az is, hogy a használaton kívüli törvényszéki bútorok mellett a pénzadományból új bútorokat is vásárolnak. Hangsúlyozta, nagy szeretettel adják az ajándékokat, melyekkel emberibb és komfortosabb környezetet biztosíthatnak az itt élők számára.

torvenyszek adomany net1

Az átadási ünnepség végén rövid zenés műsorral kedveskedtek a lakók. Kordé Kálmán (2. kép balra) Aranyosi Ervin: A mosoly szivárvány című versét szavalta el.

A felső képen: Györe Edina igazgató, Horváth Dalma, dr. Csanádi Lajos elnökhelyettes, dr. Sorok Norbert elnök

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK