2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Már mérleget lehet vonni

2015. december 10. csütörtök, 19:05
Címkék:

A 2007-2013-ig tartó programozási időszakban 8200 milliárd forintos kerettel rendelkezett Magyarország. 2012 nyarán még igen nagyarányú, 25-30 százalékos forrásvesztéssel számolt az Európai Bizottság, az idei évben minden eddiginél nagyobb kifizetést teljesített az ország.

Az uniós források kifizetéséről

Egy hónappal a zárás előtt országosan 2238 milliárd forint került kifizetésre számla, illetve előleg formájában – fogalmazott sajtótájékoztatóján Manninger Jenő országgyűlési képviselő, miniszteri biztos. Mint fogalmazott, az előző ciklus kifizetéseiből mérleget lehet vonni, és megállapítható, hogy jó lesz az uniós források felhasználása. "Az idei évben november végéig az eddigi összes kifizetések tekintetében elértük a 8900 milliárd forintot" - mondta. Az eddig jóváhagyott támogatások felét közlekedésfejlesztési illetve környezetfejlesztési projektek teszik ki. Emellett jelentős támogatásban részesültek az oktatási, foglalkoztatási, vállalkozásfejlesztési és egészségügyi projektek. Országosan 537 kilométer utat építettek, 2849 kilométert felújítottak. Megépült 1066 kilométer kerékpárút és felújításra került 216 kilométer vasútvonal.

Manninger Jenő jelezte: még az idén átadják a 61-es fűút nagykanizsai elkerülő szakaszát és elkészül a Festetics kastély parkja is. Említett elhúzódó nagyberuházást (zalalövői elkerülő út), a zalaegerszegi megyei kórház esetében viszont elmondta: közel 5 milliárd forintot sikerült eddig lehívni, 2016-ra eszközbeszerzések maradtak, melyek folyamatosan teljesülnek. Zala megyében mintegy 37 milliárdod sikerült lehívni.

A sajtótájékoztatón Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke a kisebb településeken megvalósuló uniós fejlesztésekről szólt, majd elhangzott, a következő, 2020-ig tartó fejlesztési ciklusban a TOP programból mintegy 42 milliárd forint jön Zalába, a megyei jogú városok támogatásával együtt (Zalaegerszeg esetében ez 11,2 milliárd forint.)

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK