2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Jótékonysági bál a koraszülöttekért

2016. január 31. vasárnap, 19:22
Címkék:

2015-ben 124 újszülött, koraszülött mentését végezték el. A zalaegerszegi megyei kórház perinatális intenzív centrumában 156 gyermeket részesítettek speciális ellátásban, 40 baba született 1500 gramm alatti súllyal, valamint 44 gyermeket lélegeztettek.

koraszulottbal gardos net

A koraszülöttmentő alapítvány
speciális játszóteret létesítene a baba-mama ház mellé

.

A Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány által támogatott rohamkocsi-szolgálat és gyermekosztály elmúlt évének történéseit összegezte így dr. Gárdos László a szervezet jótékonysági bálján.

A zalaegerszegi megyei kórház gyermekosztályának vezető főorvosa elmondta, világszínvonalú eszközökkel dolgozhatnak a perinatális intenzív centrumban, a teljes műszerpark megújítását uniós pályázat tette lehetővé 2014-ben. A projekt révén elektronikus lázlapot vezettek be. Az informatikai rendszer folyamatosan rögzíti számítógépen az életfunkciók paramétereit, a vizsgálatok eredményeit, segítségével az orvosok és az ápolók azonnali részletes információt kaphatnak a gyerekek állapotáról.

Az osztályvezető főorvos vetített képes előadásában a baba-mama házat is bemutatta, amit az intenzív és rehabilitációs ellátásban részesülő gyermekek és szüleik számára alakítottak ki egy régi épületből 2015-ben. Az alapítvány a ház mellé egy játszóteret létesítene speciális játszóeszközökkel, melyeket a mozgásban akadályozott gyerekek is használni tudnak. Ezáltal teljessé válhat gyermekosztály által nyújtott rehabilitációs ellátás.

koraszulottbal dijazottak net

Pappné Kerkai Berdanett, Ekler Katalin, dr. Gárdos László, Vizsyné dr. Császár Andrea,
Dóra János Ph.D. és Kardos Istvánné

.

Dóra János Ph.D., az alapítvány kuratóriumi elnöke köszöntőjében elmondta, 2015-ben több mint 8 millió forint folyt be a személyi jövedelemadó 1 százalékából. A teljes bevételük az adományokkal együtt összesen 14,6 millió forint volt. Kiemelte az általuk működtetett mentőszolgálat fenntartásának jelentőségét. Méltatta a 24 munkatárs munkáját, akik a koraszülöttek és beteg újszülöttek mentésén dolgoznak non stop Zala, Vas és Somogy megye keleti részén. Sorba vette tavalyi programjaikat, megemlítve köztük az adventi vásárt, melyen önkéntesek és közéleti személyiségek népszerűsítették az alapítvány munkáját. Az önkormányzat térítésmentesen biztosította a helyet és a pavilont.

Úgy fogalmazott, az év végérre nagyjából üres lett a kassza. Megépítették a baba-mama házat, a speciális játszótér kialakításához azonban adományokat várnak, ahogy pályázati támogatás elnyerésében is bíznak.

A rendezvényen Vigh László országgyűlési képviselő bejelentette, magánemberként idén is 100 ezer forinttal támogatja az alapítványt.

A folytatásban a gyermekosztály dolgozóinak munkáját köszönték meg. A "Tündérkéz" ösztöndíjat Ekler Katalin gyógytornász, Kardos Istvánné ápoló és Pappné Kerkai Berdanett vezető ápoló vehette át, a "Gyógyító Mosoly" ösztöndíjjal Vizsyné dr. Császár Andrea adjunktust jutalmazták.

koraszulottbal ikrek net

Az est kedves színfoltjaként Márvány Málna népdalt énekelt, testvére Márvány Mátyás verset mondott. A hétéves ikerpárt kissúlyú koraszülöttként ápolták az intenzív osztályon.

Az Arany Bárány Hotelben hatodik alkalommal megrendezett jótékonysági bál fővédnöke Vigh László országgyűlési képviselő, védnöke Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere volt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK