2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Gazdag nyári programválaszték

2015. június 19. péntek, 08:07
Címkék:

A Nyugat-Balaton családbarát üdülőfalujában, Gyenesdiáson az olyan már hagyományos gasztronómiai, zenés, kulturális és sportrendezvények mellett, mint a Keszegfesztivál és a Bornapok, szervezés alatt van a Nemzeti Vágta előfutamaként megrendezésre kerülő Festetics Vágta továbbá egy nagy látogatottságot vonzó hétnapos fesztivál is, melyen a hazai könnyűzenei élet legnagyobbjai lépnek fel öt színpadon.

 gyenes net2

A családbarát Gyenesdiáson

Az aktív és családbarát Gyenesdiáson idén is lesznek érdekes színfoltok, így ismét beindul a rockabilly őrület a Los an Gyenes fesztiválon, a Bogaras Balatoni Nyárbúcsúztatóra pedig az ország minden részéből ide rajzanak a különleges bogárhátú autók.

Tovább bővült az állandó, garantált programok köre is, amelyek strandidőn kívül is maradandó élményeket nyújtanak a család minden tagjának. A már eddig is népszerű programhelyszíneken kívül, mint például a Vasverő műhely, Öko-kalandpark, Kerámiaház, Kézműveskuckó, "Kályhakórház", Lőtér, Livi Állatfarmja, érdemes felkeresni a Természet Háza Látogatóközpontot, ahol az állandó, interaktív kiállítás mellett Öko-műhelyt működtetnek, rendszeresen vezetett gyalogtúrákat szerveznek, és hamarosan elindul a gyermeklovagoltatás is.

A Darnay-pincénél pedig vidám, zenés Bormustrán kóstolhatják meg az érdeklődők a finom szőlőnedűket. A vízi kalandok kedvelői vitorlás oktatáson ismerkedhetnek a sport szépségeivel. A sokszínű Nyugat-Balaton régió látnivalóit vezetett kerékpártúrákon fedezhetik fel a sportos vendégek. Az I. Balatoni Hal- és Termelői Piac hetente változatos tematikus vásárokkal, széles termelői kínálattal, finom halételekkel és szombatonként - ingyenes gombaszakértői közreműködésnek köszönhetően - gombavásárral várja a vendégeket.

Idén is folytatódik a Hétpecsétes Hétpróba pecsétgyűjtő, településmegismerő játék. A helyi látnivalókat, élményhelyszíneket felfűző foglalkoztató füzet segítségével a látogatók játékos formában, aktív módon fedezhetik fel Gyenesdiást. A sikerrel helytálló résztvevők apró ajándékot kapnak. A születésnapjukat Gyenesdiáson ünneplő gyerkőcök is mindenképp látogassanak el a Tourinform irodába, ahol szülinapi belépővel kedveskednek nekik.

gyenes net1

Főbb rendezvények:

Június 27. Terítéken a nyúl, galamb, fácán, Piac

Július 4–5. VII. Gyenesdiási Keszegfesztivál, Piac

Július 9–12. Gyenesdiási Bornapok, Kárpáti korzó

Július 25. Kristóf-napi hagyományőrző nap a J&A Kerámiaházban

Július 29–augusztus 20. Községházi esték szerdánként

Augusztus 14. IV. Los an Gyenes, Kárpáti korzó

Augusztus 28-29. II. Bogaras Balatoni Nyárbúcsúztató, Caravan Kemping

Szeptember 19. IV. Burgonya Nap, Piac

Október 12. Gyenesdiási Szüreti Vígasságok, Kárpáti korzó

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK