2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

A szlovén nagykövet Zalaegerszegen

2012. február 09. csütörtök, 10:27
Címkék:

Hivatalos látogatást tett a zalai megyeszékhelyen a Szlovén Köztársaság magyarországi nagykövete, Darja Bavdaz - Kuret. A két ország és főként a szomszédos vidékek gazdasági és kulturális kapcsolatainak fejlesztési lehetőségeiről folytatott tárgyalásokat a város vezetésével.

 

Kapcsolat a helyi vállalkozókkal

Gyutai Csaba polgármester elmondta, Zalaegerszeg város vezetése régóta jó kapcsolatokat ápol a szomszédos szlovén területekkel, a ljubljanai nagykövetséggel. A történelmi kapcsolódás mellett a művészetek, irodalom, képzőművészet terén alakult6ak ki elsősorban kapcsolatok. De gazdasági ágon is szeretnének mind több együttműködést. Ennek bizonyos elemei már megvannak, így a turizmus, illetve a Zalaegerszegen áthaladó nemzetközi vasútvonal, mely számos logisztikai lehetőséget rejt magában.

 

szloven-kovet

 

A nagykövetasszony a város vezetése mellett a helyi vállalkozókkal és intézményvezetőkkel való fórumot tartja fontosnak, különösen azokkal, amelyekkel az unió által társfinanszírozott tevékenységeket folytatnak. Az interregionális program részeként a maribori egyetem és a zalaegerszegi egészségügyi főiskola között tervezik a kapcsolatépítést a közeljövőben. A kereskedelmi viszonyokra utalva megjegyezte, a két ország közötti árucsere értéke közel 1,4 milliárd eurót tesz ki jelenleg.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK