2024.11.28., csütörtök - StefániaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Négyévszakos étlap a Belga sörözőben

2011. március 01. kedd, 17:25
Címkék:

Megszokott környezetben, ám új koncepcióval és megújult étlappal várja régi és új vendégeit a Belga söröző és étterem. A változásokról és az újdonságokról ifj. Sümegi István mesterszakács, az étterem séfje számolt be. Mint mondta: amolyan újhullámos szakácsvonalat képvisel, ami annyit jelent, hogy tradicionális, magyaros ételek (például báránycsülök, rántott borjúláb) jelennek meg az étlapon, ám sokkal könynyedebb módon. Kevesebb zsiradékkal és fűszerrel, s a kor igényeinek megfelelően tálalva. 

 

Új szemlélet a belvárosi étteremben

„Nagy gondot fordítunk arra, hogy a legfrissebb alapanyagokat használjuk, és lehetőleg mindent – még a húsokat is – a környékbeli termelőktől szerezzünk be. A jövőben minőségi ételek kerülnek a tányérokra; egyszerű, letisztult formában. Fontos, hogy három-négy íznél több ne jelenjen meg egy főétel során, ám az összhatás legyen karakteres” – tájékoztatott a séf.

 

zeg52.jpg

 

Az egyik legnagyobb újítás az lesz, hogy a Belga sörözőben ezentúl négyévszakos étlapról választhatnak a vendégek, vagyis mindig idényjellegű, friss ételekből válogathatnak. Emellett a havonta cserélődő „Ház ajánlata” és a még gyakrabban változó „Séf ajánlata” nyújtja majd a változatos gasztronómiai élményt. A sörözőben az elmúlt évekhez hasonlóan továbbra is lesz napi menü, így ebédidőben is kétféle főétellel várják a vendégeket. Éves szinten így öszszesen 200 étel „forog” majd az étlapon, ráadásul a hétköznapi embereknek is megfizethető áron.

Az ételek mellett az italválaszték is hangsúlyos lesz. A fő profilt továbbra is a belga sörök adják (melyek közül néhányat az ételek elkészítésénél is felhasználnak), ám a borkedvelőknek is lesz miből válogatni.

„A cél az, hogy egy-két év múlva bekerüljünk a vidéki vendéglők TOP100 kategóriájába, és azon belül egyre előkelőbb pozíciókat szerezzünk meg. Az elérhető árak pedig azt szolgálják, hogy ne kiváltság, hanem egy mindenki számára elérhető gasztronómiai élmény legyen a »A Belgába« járni!” – mondta Sümegi István.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK