2024.07.22., hétfő - MagdolnaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Zalaegerszegiek is indulnak a Budapest-Bamako ralin

2024. január 22. hétfő, 13:07
ZalaMedia
Címkék:
A 2024-es Budapest-Bamako rali versenyen ismét lesz zalaegerszegi induló. A csapat tagjait sajtótájékoztató keretében mutattak be a polgármesteri hivatal előtt. Legutóbb 2018-ban volt vármegyeszékhelyi indulója a versenynek.

Budapest-Bamako a sivatagi rally-k lángját viszi tovább Afrikában. A rajt Budapesten van, méghozzá január 26-án lesz a budaörsi repülőtérről. Az idei versenyre és kalandra 350 autó nevezett négy kategóriában, melyek a verseny, a 4x4 túra, a túra és a spirit. A zalaegerszegi Kollarics Zoltán és Karácsony Tamás, kiegészülve egy soproni társsal Várnagy Gézával vág neki a 8200 kilométeres off road versenynek a 4x4 túra kategóriában. 

A csapatot Böjte Sándor képviselő köszöntötte, aki 2018-ban egy 1983-as évjáratú Fiat 900 Pulmino gépkocsit ajánlott fel a versenyzőknek, amit mai napig egy kórház használ. Az önkormányzat ezúttal is számítógépeket adományoz, melyek felhasználásáról Zsupanek Péter az önkormányzati osztály vezetője tájékoztatásul elmondta, hogy a kinti kórházban veszik majd hasznát a gépeknek. 

Németh Gábor, a Boxart Boksz Klub vezetője sportfelszerelést, főleg a boksz sporthoz használható eszközöket ajánlott fel. Elmondta, Szenegálban egyre népszerűbb az ökölvívás, és a sportág fejlődését szeretnék segíteni a felajánlott sportszerekkel. 

A felajánlásokat, adományokat a háromfős csapat viszi magával Afrikába. 

A zalaegerszegi fiatalembereknek régi vágya volt, hogy elinduljanak a Budapest -Bamaco ralin, ami nagy kihívást és egyben örök élményt is jelent számukra. A versenyre egy 2007-es évjáratú Toyota Land Cruiser gépkocsit készítettek fel és szereltek fel speciális tartozékokkal, mint kerékpumpáló rendszer, csörlő, plusz üzemanyag- és víztartály, CB-rádió, és levegőszűrő. Kollarics Zoltán elmondta: a 4×4 kaland kategóriában nincs verseny. Ebben a kategóriában az ellenfelek, a távolság, az idő, a kiszámíthatatlan veszélyek és akadályok jelentik a kihívást, amit már nagyon várnak. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK