2024.07.26., péntek - Anna, AnikóZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Közel hétszáz embert mozgattak meg a Restart fesztiválon

2024. július 23. kedd, 13:47
ZalaMedia
Új helyszínen, az Alsóerdei Sport- és Élményparkban rendezték a hétvégén a Restart Fesztivált. Hazai és nemzetközi, profi és amatőr versenyek helyszíne volt a régi napközis tábor területe, valamint sportágbemutatók, szabadidős és gyermekprogramok vártak az érdeklődőket. A két nap alatt közel hétszáz embert tudtak megmozgatni a programokkal a szervezők.

Restart Fesztivál: Keresd ami beindít, ami újraindít

A 2017-ben indított Restart Fesztivál, két év után tért vissza abba a mederbe, amelyikben elindult, azaz teljes programmal, minél több sportágat, versenyt felvonultatva várta a mozogni vágyókat. Az  Alsóerdei Sport- és Élménypark több szempontból is remek választás volt, hiszen az infrastruktúrája nagyban megkönnyítette a szervezők dolgát a sportágak elhelyezésében. 

A szombati (július 20.) esős időjárás nem vette kedvét a sportolóknak és mindössze egy programot nem tudtak megrendezni a szervezők, többet pedig vasárnapra tettek át. 

-Délelőtti crossfitt és  funkcionális edzéseket bevittük terembe. Annak ellenére, hogy esett az eső, a fő attrakciók, a spártai akadályfutás, a dombfutás, a mountain bike rövidtávú magyar bajnokság lebonyolítását nem befolyásolta az időjárás. Az ökölvívó bemutatók és mérkőzések, mivel fedett helyen voltak szintén megrendezhetők voltak. Rubint Réka edzésére a környező városokból is jöttek. Nyilván az eső miatt a szombati napon kevesebben látogatták a rendezvényt- tájékoztatott Szabó Zoltán, a Restart Fesztivál főszervezője.  

Vasárnap újra kiderült az ég és a nézők is megérkeztek. Reggel 9 órától indultak az XCO kerékpáros futamok, több korosztályban, melyekben a Green-ZONE KKSE zalaegerszegi versenyzőinek is szoríthattunk. Emellett Restart Streetball Kupa kosárlabda versenyt rendeztek, a gyerekeknek fitneszbemutatók, ovis jóga, futóbicikli verseny és 60 méteres exatlon pálya várta az érdeklődőket. 

Szabó Zoltán jónak értékelte az idei Restrat Fesztivált. Annyit hozzátett még, hogy a mozgáskorlátozottaknak szánt Restart Akadály Nélkül programot szeptemberben rendezik meg, és a terveik szerint szeptember második hétvégéjén egy nagy funkcionális crossfitt versenyt is tartanak, melyre már most több mint 130-an neveztek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK