2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Zala-völgyi kerékpárút

2013. szeptember 03. kedd, 13:20
Címkék:

Zalalövő, Zalaszentgyörgy, Bagod

800px-Zala-völgyi kerékpárút

A Zala-völgyi kerékpárút Zalalövőtől Bagodig vezet a régi vasúti töltésen. Zalaszentgyörgynél egy kerékpáros pihenőt is kialakítottak.
Fájl:Zala-Valley Bikeway near Zalalövő in Hungary.jpg
A kerékpárút alapköve
A 12 kilométeres szakasz alapkövét 2006. április 5-én tették le, az elkészült utat 2006. júliusában adták át. A kerékpárút a PHARE CBC Magyarország / Ausztria 2003 program keretében meghirdetett "Határon átnyúló közlekedési infrastruktúra hálózatok” program által támogatott projekt keretében valósult meg.
A kerékpárnyomvonal szerves részét alkotja az Oberwart-Kis-Balaton kerékpárútnak, amelynek köszönhetően zavartalan a kétkeréken való közlekedés a környező települések között. A projekt lebonyolítására 177 millió forintot fordítottak, melyhez kilencven százalékos támogatást nyert a pályázatot benyújtó és a lebonyolítást kordináló Zala Megyei Fejlesztési Kht.
A kerékpárút építését a Zalalövő-Bagod vasútvonal korszerűsítése tette lehetővé, aminek során a vasúti pályát új nyomvonalon fektették le. Az így üresen maradt alépítményen épült meg a kerékpárút, amihez a vasúti projekt 18 millió forinttal járult hozzá.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK