2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

2016. ÁLLANDÓ RENDEZVÉNYEK Csesztreg TELEPÜLÉSEN

2015. október 30. péntek, 14:13
Címkék:

 Disznóvágás:

Az év elején Csesztregi Falubarát Egyesület védnöksége alatt megrendezésre kerül egy hagyományorzo disznóvágás. A jelenlévok részesei lehetnek a disznóvágás minden mozzanatának, a szalmás perzseléstol, a disznótorig.

"Maskurázás”:
Húshagyó Kedd – "Varga János babáinak összeadása” a fotéren
"maskurázás”
Ezzel a szép néphagyománnyal búcsúztatjuk a farsangi idoszakot. Gyerekek és felnottek egyaránt maskarába, jelmezekbe bújnak, így járják sorra házakat, hogy az ott éloket megörvendeztessék.
Este 23,00 órától télbúcsúztató, nagy tábortuzzel zárul az esemény.

Majális:
Május 1. - A Falubarát Egyesület szervezésében minden évben fergeteges "majálist” tartunk, ahol a falu apraja-nagyja degeszre tömheti pocakját palacsintával, és más finomságokkal, amit önkéntesek készítenek. Szórakoztató ügyességi versenyekkel és kézmuves tevékenységekkel tölthetik idejüket a rendezvényre látogatók.

Falunap:
Július elso hétvégéje, a kétnapos programsorozatban színvonalas kulturális musor, hagyományosan megrendezett – helyi alkotók kiállítása - , részesei lehetünk. Vasárnap kirakodóvásár csábítja a látogatókat.

Móric- Napi Búcsú :
A Móric naphoz legközelebb eso hétvégén rendezzük meg. Szombaton nyugdíjas találkozón látja vendégül az idoseket községünk önkormányzata.

Szüreti felvonulás:
Október elején szüreti felvonulást tartunk.

Karácsonyi koncert:
Karácsony elotti hétvégén tartjuk a hagyományos kulturális estet. Az eseményen közremuködnek a helyi civil csoportok és a Kerkai Jeno Általános Iskola és Óvoda növendékei.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK