2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Sajtógaléria nyílt az egervári várkastélyban

2014. augusztus 01. péntek, 15:35
Címkék:

Pezzetta Umberto fotóival sajtógaléria nyílt az Egervári Nádasdy–Széchenyi Várkastély Reneszánsz Látogatóközpontban, ahol idén 40. jubileumi évadát kezdte meg az Egervári Nyári Várszínház.

sajtogaleria

Zsuppán Beáta, a várkastély valamint az Egervári Estékért Alapítvány pr- és sajtóreferense a tárlattal kapcsolatos sajtótájékoztatón elmondta, a sajtógaléria egyfajta tisztelgés a média munkatársai előtt, mellyel meg szeretnék köszönni az érdeklődését, a kiemelt figyelmet a várkastélyban történő események iránt. Ötletükhöz az idén januárban immár negyedszer megrendezett zalaegerszegi sajtófotó-kiállítást vették alapul. Ezen a tárlaton évről évre bemutatkozó fotóriporterek közül elsőként Pezzetta Umbertot szólították meg, aki szívesen vállalta a felkérést. Képei december 31-ig láthatóak a várkastély sajtógalériájában, ami vélhetően az első múzeumi sajtógaléria az országban, s ahol a későbbiekben más sajtófotósok munkáinak is helyet adnak. A wifivel ellátott sajtógaléria a várkastélyban rendezett események kapcsán is rendelkezésére áll a média munkatársainak, ahová meginvitálhatják interjúalanyaikat, s ahol elkészíthetik írott anyagaikat.

Gyerkó Gábor, az Egervári Estékért Alapítvány titkára örömét fejezte ki a sajtógaléria létrejötte kapcsán, majd arról beszélt, hogy az Egervári Nyári Várszínház idén egy megújult, megszépült környezetben tarthatja, illetve ünnepelheti 40. jubileumi évadát. A nyári játékokon a Turay Ida Színház társulata öt színházi produkciót (összesen tizenegy előadást) állít színpadra. Ebből nyolc már megvalósult, több mint négyezer látogatónak kínálva kellemes kikapcsolódást. A premierek sora a Gül baba című operettel zárul, amit három alkalommal (augusztus 21-én, 22-én és 23-án) adnak elő. Mint mondta, a darabra nem véletlenül esett a választás, ugyanis idén 350 éve állították meg Szentgotthárdnál a törököket (akik Egervárt is feldúlták) a magyar, osztrák és francia csapatok.

Gyerkó Gábor bejelentette továbbá, hogy augusztus 22-én Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje zárja ünnepélyesen az idei évadot. Zsuppán Beáta azt fűzte hozzá, hogy együtt kívánnak működni a mindössze nyolc kilométerre fekvő megyeszékhellyel, mert az egervári várkastélyt, mint turisztikai attrakciót szívesen csatlakoztatnák a tervezett zalai turisztikai brand-hez.

Pezzetta Umberto fotóriporter, mint mondta, örömmel tett eleget a felkérésnek, amit megtiszteltetésként élt meg. A zalaegerszegi sajtófotó-kiállítás valamennyi fotósa – Katona Tibor, Ohr Tibor, Seres Péter és Varga György – jó ötletnek tartja az egervári kezdeményezést, ami újabb bemutatkozási lehetőség számukra.

A képen: Zsuppán Beáta, Gyerkó Gábor és Pezzetta Umberto 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK