2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

60 millió forint a színháznak

2013. december 21. szombat, 14:49
Címkék:

60 millió forint támogatást kap a Hevesi Sándor Színház abból az 1,3 milliárd forintos, szabadon felhasználható kormányzati összegből, melyet Zalaegerszeg városa a közelmúltban kapott rentábilis gazdálkodásáért. Mint ismeretes a zalai teátrum likviditási problémákkal küzdött, hiszen a megszűnt Zala Megyei Önkormányzattól korábban kapott évi 60 millió forintos összeget ezidáig nem sikerült pótolniuk. További hiányhoz vezetett a minimálbér-kiegészítés is, melyre nem kaptak kompenzációt.

besi-viglaci

A 60 millió forintos támogatást hivatalosan Vigh László országgyűlési képviselő jelentette be a színház karácsonyi évadzáró ülésén a társulat előtt. Mint mondta a pénz lehetőséget ad arra, hogy a következő évre rendezzék az intézmény gazdasági problémáit.

Besenczi Árpád színházigazgató örül a támogatásnak, hiszen a hiány komoly gondokat okozott az idei évad tervezésénél, és a bérek kifizetésénél. Mint mondta: a problémát többek között azért is sikerült megoldani, mert a társulat erős, és profi módon működik. Ezt bizonyítja az idei évad több sikeres előadása, és a fiatalokat megmozgató Tantermi Deszka programsorozat is, mely már országosan is ismertté vált.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK