2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Sosem késő elkezdeni

2012. február 13. hétfő, 15:19
Címkék:

Felnőtteknek szóló, amatőr képzőművészeti kört vezet 2009 óta Tánczos György festőművész, a zalaegerszegi Ady-iskola tanára. Az első időszakban a Keresztury ÁMK egyik termében működött a szakkör, majd 2010 őszén leköltöztek az Adyba, hiszen ott helyben vannak a festéshez és rajzoláshoz szükséges technikai eszközök.

 

Képzőművészeti kör a Móriczban

A képzőművészeti kör vezetője lapunknak elmondta: lelkes, szorgalmas kis csapat jött össze. Orvos, méhész, rajztanár, óvodapedagógus egyaránt található a csoportban. Vannak olyanok, akik a kezdetektől járnak, mások pedig egy-egy rövidebb időszakra csatlakoztak.

 

moricz 1

Van, akinek a grafika az erőssége

 

Az elmúlt évek alkotásaiból nemrégiben kiállítás nyílt a megyeszékhelyi Móricz-művelődési házban. Főleg akvarelleket állítottak ki az amatőr művészek, ám néhány grafika is található a repertoárban. A tematikus foglalkozásokon ugyanis Tánczos György igyekszik többféle technikát megismertetni a hallgatókkal, de igazodik az igényekhez is; hiszen valakinek a rajzolás, van akinek a festés megy jobban.

Mint mondja, ettől függetlenül az alapoknál kezdték a kurzust, majd fokozatosan tanulták meg a többi technikát; így a ceruzahasználattal, a diópáccal, a tussal, tojástemperával és az olajfestéssel is megismerkedtek a kör tagjai. Természetesen vannak közös témák is: dolgoztak már modellel, s ha az időjárás megengedi gyakran kilátogatnak a Gébárti tóhoz egy kis akvarellfestésre.

 

moricz 2

Lelkes csapat jött össze Tánczos György (balról) vezetésével

 

A szakkör vezetője úgy látja, hogy a mostani kamarakiállítás még több motivációt és önbizalmat adhat a tagoknak, s ez egy jó alkalom arra is, hogy a barátoknak, ismerősöknek, családtagoknak megmutathassák az eddigi munkájukat. A végeredményre mindenki büszke lehet, a szakkör sikerével és szellemiségével pedig másokat is bíztatni szeretnének, hogy sosem késő elkezdeni a festést, rajzolást; felnőtt fejjel is sokat lehet tanulni, fejlődni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK