2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Krosnói Len Biennálé

2012. január 08. vasárnap, 17:08
Címkék:

Jubileumi tisztelgés adott apropót az újév első kiállításának a zalaegerszegi Göcseji Múzeumban. A Krosnóhoz kötődő tíz éves partnerség egyik látható megnyilvánulása a VI. Len Biennálé bemutatása. A hagyományokhoz híven az egykor textiliparáról híres lengyel város és Zalaegerszeg foglalja helyszíni keretbe a nemzetközi kiállítássorozatot, mely a megyeszékhelyen február 11-ig várja a látogatókat.

 

len-biennale 1

 

A művészeteket összekötő cérnaszál

A január 6-i megnyitón Doszpoth Attila alpolgármester és dr. Kostyál László, a múzeum igazgatóhelyettese mondott köszöntőt. Kifejtették, a két város között sokféle kapcsolat van, de ez a művészetek terén a legszorosabb. A Krosnói Kézműves Múzeum igazgatója, a biennálék ötletgazdája, Ewa Mankowska találóan a művészeket összekötő cérnaszálként jellemezte a kiállítást. A hatodik biennálén új alkotók, egyre színesebb munkák, technikai változatosság jellemző.

len-biennale 2

Kostyál László mondott köszöntőt

 

Dr. Kostyál László elmondta, folytatni szeretnék a kölcsönös művészeti bemutatkozást a két város között, akár közös tárlattal is. A lengyelek számára Németh János keramikusművész munkái a legismertebbek. Az új évvel kapcsolatban még megjegyezte, a múzeum munkáját a külső körülmények is befolyásolják, de a cél, a közös munka. Mivel a fenntartási költségek bővülése nem várható, a nagy pályázatok szerepe fel értékelődik. Elsősorban a múzeum-pedagógia irányára szeretnének koncentrálni. Ennek kapcsán eddig is több ezer gyereket és fiatalt sikerült az intézménybe becsalogatni. Statikus szemlélet helyett interaktív élményeket és valóban szórakoztató kikapcsolódást szeretnének nyújtani a programok kapcsán. Törekednek minél több képzőművészeti kiállítás bemutatására is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK